Aşık Veysel unutulmadı!

Ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 41'inci yılında, Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyündeki mezarı başında anıldı.Sivas Valisi Alim Barut, CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, Gemerek Kaymakam

Aşık Veysel unutulmadı!

Ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 41'inci yılında, Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyündeki mezarı başında anıldı.

Sivas Valisi Alim Barut, CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, Gemerek Kaymakamı Yusuf Özbey, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, bazı protokol üyeleri ve Aşık Veysel'in oğlu Ahmet Şatıroğlu ile Cumhuriyet Üniversitesi Aşık Veysel Meslek Yüksekokulu öğrencileri, ozanın mezarını ziyaret etti.

Yörede "Emaneti" olarak tanınan ozan Servet Yıldırım tarafından Aşık Veysel'in "Kara Toprak" adlı türküsünün de aralarında bulunduğu bazı eserlerinin seslendirilmesinin ardından, Şarkışla Sanayi Camisi imamı İsmail Yıldırım dua etti. Vali Barut ve beraberindekiler, ozanın kabrine karanfil bıraktı.

Barut, burada yaptığı konuşmada, Aşık Veysel'in türkülerini dinleyenlerin onu anlaması gerektiğini söyledi. Anma törenine katılan gençlere seslenen Barut, "Sadece türkülerini dinlemek yetmez, onun manasını da kavramak gerekir. Gençlerimiz, buraya kadar geldiklerine göre bu dileklerini, bu isteklerini belirtmiş oluyorlar. Bundan da biz memnuniyet duyuyoruz." dedi.

Milletvekili Özdemir ise Aşık Veysel'in türkülerinde birlik ve beraberlik mesajları verdiğini belirterek, merhum ozanı saygıyla andıklarını dile getirdi. Özdemir, Aşık Veysel'in verdiği mesajların çok iyi anlaşılması gerektiğini söyledi.

AŞIK VEYSEL’İN EVİNE ZİYARETÇİ AKINI

Vali Barut ve beraberindekiler, kabir ziyaretinin ardından, Aşık Veysel'in ölümü sonrası müzeye dönüştürülen evini gezdi. Ozanın yatağı, sazı, fotoğrafları ve özel eşyalarının bulunduğu müze, ziyaretçi akınına uğradı.

Müzede en çok ilgiyi, Aşık Veysel'in bal mumundan yapılan heykeli gördü. Müzeyi gezenler, heykelin yanında fotoğraf çektirdi. Ziyarette, halk ozanları, Aşık Veysel'in eserlerini seslendirdi.

Aşık Veysel'in oğlu Ahmet Şatıroğlu, babasıyla yaşadığı bazı anıları protokol üyeleri ve basın mensuplarıyla paylaştı. Şatıroğlu, Vali Barut'a babasının şiir kitabını ve türkülerinin yer aldığı CD'yi armağan etti.

Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Vali Barut, "Büyük ozan Aşık Veysel Şatıroğlu'nun 41'inci ölüm yılı. Halen onun dörtlükleriyle yaşıyoruz, onun dörtlüklerindeki manayı çözmeye çalışıyoruz. Demek ki fiziken bizden ayrılmış ama Veysel bizden ayrılamamış, ayrılamaz" diye konuştu.

Ozanın mezarını çok sayıda insanın ziyaret ettiğini kaydeden Barut, Aşık Veysel'in türküleriyle büyüdüğünü belirterek, "Onun dörtlükleri yüzyıllarca sürecek" ifadesini kullandı.

Kaymakam Gül de ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun ölümünün 41. yılı nedeniyle toplandıklarını dile getirerek, "Törenimize katılan başta Valimiz olmak üzere herkese teşekkür ederim" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam