Artvin Meral şelalesi doğa tutkunlarının gözdesi

Artvin’in Borçka ilçesine bağlı Maral köyü sınırları içinde bulunan ve yörede yaşayanlar tarafından "yeryüzü cenneti" olarak tarif edilen Maral Şelalesi, son yıllarda Doğu Karadeniz turizminde ilgi odağı olmaya başladı.Maçahel Vadisi'nde yer alan Maral Şe

Artvin Meral şelalesi doğa tutkunlarının gözdesi

Artvin’in Borçka ilçesine bağlı Maral köyü sınırları içinde bulunan ve yörede yaşayanlar tarafından "yeryüzü cenneti" olarak tarif edilen Maral Şelalesi, son yıllarda Doğu Karadeniz turizminde ilgi odağı olmaya başladı.

Maçahel Vadisi'nde yer alan Maral Şelalesi, tek kırımda 64 metreden dökülerek oluşturduğu doğal güzellikle, Doğu Karadeniz’in en dikkat çekici tabiat harikaları arasında gösteriliyor.

Amasya’dan Batum’a uzanan turlarda, Trabzon ve Rize’ye uzak olması nedeniyle önceleri ziyaret güzergahında bulunmayan şelale, bilinirliği arttıkça her geçen gün daha fazla ziyaretçiyi ağırlıyor.

Bölgeye araçlarla ulaşabilen doğa tutkunları, şelaleye giden yolda önce "yeryüzü cennetine gider" tabelasıyla karşılaşıyor. Yemyeşil doğanın içinde uzanan patikayı takip ederek kısa bir yürüyüşle şelaleye ulaşan ziyaretçiler, karşıdaki tepenin üzerinden suyun oluşturduğu güzelliği izleyebiliyor.

Yamaç üzerindeki patikadan, ağaçtan yapılmış merdivenlere tutunularak şelalenin yanına kadar gidilebiliyor. Yerli ve yabancı turistler, suyun düştüğü yerde oluşan gölete girerek serinliyor.

- Şelaleden iple indi

Doğa sporcusu Orhan Şentürk, yaptığı açıklamada, İstanbul Canyoning Team üyesi olduğunu, doğanın vahşi derinliklerinde kanyon geçişleri yaptıklarını söyledi.

Maral Şelalesi’nde 64 metreden iple indiğini belirten Şentürk, şunları ifade etti:

"Artvin, Rize ve Kaçkar benim için bulutların ülkesi. Geçen yıl bisikletle Doğu Kaçkar turunda Maral Şelalesi'ne uğramıştım. Şelalenin altına indiğimizde, bu kayalara dokunmak için yeniden gelmeye karar vermiştim. Bu yıl 100 metrelik iple Maral Şelalesi’ne geldim. Şelale 64 metre yüksekliğinde. Burasının özelliği dik olması, suyun tek seferde düşmesi ve kaya yapısının düz olması. Güneşli günlerde şelalenin içinde her zaman gökkuşağını görebilirsiniz. İçinden geçerken yarım ay şeklinde gözüküyor."

Şelalede bir gün içinde 5 kez iniş gerçekleştirdiğini anlatan Şentürk, "Maral Şelalesi, iple iniş yaptığım en iyi ve görkemli şelalelerden bir tanesi. Suyun kayalarla milyonlarca yıllık dansının bir ürünü" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler