Artçı sarsıntılar baraj yıktı!

Bölgedeki tarım arazileri zarar gördü.19 Mayıs'ta Kütahya'nın Simav ilçesinde meydana gelen 5.9 şiddetindeki depremin ardından süren artçı sarsıntılar sebebiyle Kalkan Belde Belediyesi sınırları içinde bulunan Kalkan Söğüt Dere Barajı, bugün akşam saatler

Artçı sarsıntılar baraj yıktı!

Bölgedeki tarım arazileri zarar gördü.19 Mayıs'ta Kütahya'nın Simav ilçesinde meydana gelen 5.9 şiddetindeki depremin ardından süren artçı sarsıntılar sebebiyle Kalkan Belde Belediyesi sınırları içinde bulunan Kalkan Söğüt Dere Barajı, bugün akşam saatlerinde orta yerinden yıkıldı. Çevreye yayılan sular çok sayıda tarım arazisine zarar verdi.

 

Simav'a 8 kilometre uzaklıkta bulunan Kalkan beldesinin Belediye Başkanı Ahmet Balta, çevrede bulunan köylülerin burada balıkçılık yaptıklarını; barajdaki yıkılma sebebiyle çok sayıda tarım arazisinin hasar gördüğünü söyledi.

 

Balta, "Kalkan Söğüt Dere Barajı 1980'li yıllarda yapıldı. 19 Mayıs depreminden sonra kısmi hasar gördü. Baraj, artçı sarsıntılarla daha da etkileniyor. Sabahki depremden etkilendiğini tahmin ediyoruz. Saat 17.00 sıralarında civarında patlama meydana geldi. Birçok tarım arazisi zarar gördü, Baraj şu an tamamen boşaldı. Telef olan hayvan ya da yaralanan insan şu an bulunmuyor." dedi.

 

Balta, "Baraj suları; Gökçeler köyü, Yeşilköy, Yeşilova köyü ve Simav Eynal Kaplıcaları ve bu köylerin yakınlarından geçiyordu. Belirttiğimiz köylerdeki vatandaşlar baraj sularını sulama, balıkçılık amacıyla kullanıyordu." ifadelerini kullandı.

 

Öte yandan, bazı vatandaşlar tehlikeye rağmen baraj göletinden çevreye yayılan balıkları topladı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler