Arsin'deki salgında yeni gelişme!

Trabzon’un Arsin ilçesinde kusma, karın ağrısı ve ishal şikâyetleri ile hastanelere gerçekleştirilen başvurular ve kamuoyunda bu yönde yer alan değerlendirmeler üzerine Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü’nden açıklama yapıldı

Arsin'deki salgında yeni gelişme!

Trabzon’un Arsin ilçesinde kusma, karın ağrısı ve ishal şikâyetleri ile hastanelere gerçekleştirilen başvurular ve kamuoyunda bu yönde yer alan değerlendirmeler üzerine Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü’nden açıklama yapıldı.

Açıklamada, Arsin ilçesinde kusma, karın ağrısı ve ishal şikâyetleri ile hastanelere başvuruların olması üzerine TİSKİ’nin sorunun tespiti ve çözümü için ilgili kamu kurumlarıyla birlikte yoğun bir çalışma sürecinin içine girdiği ifade edilirken, "18 Ağustos’tan itibaren başlayan şikâyetlerin özellikle merkez mahalleler ve Yeşilyalı Mahallesi’nde görülmesi üzerine vakaların yoğun olduğu bölgelerde su şebekesinin değişik yerlerinden klor ölçümleri yapılmış, numuneler alınarak Halk Sağlığı Laboratuvarı’na gönderilmiştir. Mikrop varlığı ihtimaline karşı şebeke uç noktalarında kalıntı klor miktarının 1ppm olacak şekilde klorlama yapılmasına Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleriyle birlikte karar verilmiştir. Ayrıca ilgili kamu kurumları yetkilileriyle birlikte yerinde durum tespiti yapmak üzere merkez mahallelere su sağlayan depolar ivedilikle incelenmiştir.

Gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde sorunun büyük çoğunlukla sudan kaynaklandığına dair bir tespite varılamamakla birlikte alınan tedbirlerle hastaneye başvuran vaka sayısının mevsim normalleri seviyesine indiği görülmüştür. Bu aşamadan sonra sudaki rezudi klor miktarı ‘insani tüketim amaçlı sular hakkındaki yönetmelik’ kapsamında kabul edilen 0,5 ppm seviyesine çekilmeye başlanmıştır. Vatandaşlarımızın herhangi bir sağlık problemiyle karşı karşıya kalmamaları için TİSKİ Genel Müdürlüğü kontrol ve denetimindeki içme suyu şebekelerini kullanmaları önemle rica olunur” bilgisine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam