Arınç'tan 'terör' açıklaması

 Başbakan Erdoğan'ın Başkanlığında toplanan yılın son Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Yaklaşık 6.5 saat süren toplantının ardınan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açıklamalarda bulundu.  Suriye'de son günlerde yaşanan vahşetin giderek arttığına dikk

Arınç'tan 'terör' açıklaması

 

Başbakan Erdoğan'ın Başkanlığında toplanan yılın son Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Yaklaşık 6.5 saat süren toplantının ardınan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açıklamalarda bulundu. 
 
Suriye'de son günlerde yaşanan vahşetin giderek arttığına dikkat çeken Arınç şu açıklamalarda bulundu: 
 
"Pek çok sayıda insan hayatını kaybetti. Bu fevkalade insanlık trajedisi milletimizi ve tüm insanlığı üzdü. En son bir şehirde fırın önündeki kuyruğa bomba atılması sonucu pek çok kişi hayatını kaybetti. Türkiye her konuda olduğu gibi Suriye'ye insani yardım yapma konusunda 37 bin ton ekmeklik unu hibe edilmesiyle ilgili bir kararname imzaladık. Bu dağıtımı Kızalay üstlenmiştir. 2012 yılının her alanda bir değerlendirilmesi yapıldı. Başarılı alanlar tekrar gözden geçirildi. 2013'e sarkacak konularda ekonomi, sivilleşme, demokratikleşme konusunda hangi adımların atılması konusunda geniş bir bilgi alışverişi yapıldı."
 
"BAŞSAVCILIK YERİ VE ZAMANI GELDİĞİNDE AÇIKLAYACAKTIR"
 
Bülent Arınç, "Başbakanın ofisinde dinleme cihazı bulundu, sizin bu konudaki fikriniz nedir? Başka yerlerde de bulunmuş olabileceği iddiaları var?" şeklindeki soruya şöyle yanıt verdi: 
 
"Sayın Başbakanın bir televizyon programında bundan bahsettiğini biliyorum. Sayın Başbakanımızın söyledikleriyle sınırlı olmak üzere bakanlarımızdan biri de açıklama yaptı. Bununla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bu konuda bir soruşturma olduğunu bilgisini aldım. Başsavcılık yeri ve zamanı geldiğinde açıklayacaktır."
 
TERÖRLE MÜCADELE
 
Bakanlar Kurulu'nun gündeminin çok yoğun olduğunu belirten Arınç, 4. Yargı paketinin gündemde yer almadığını belirtti. Arınç sözlerini şöyle sürdürdü: 
 
"Bir önceki Bakanlar Kurulu'nda bazı hususlarda Adalet Bakanlığımızın bir çalışma yapılması planlanmıştı. Bu çalışmalar henüz tamamlanmadı. Şimdilik bir 4. yargı paketinden bahsedemiyoruz. Terörle Mücadele Yüksek Kurulu, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı, istihbarat ve güvenlik güçlerimiz bütün imkanlarını kullanarak adımlarını atıyorlar. Sayın Beşir Atalay diğer alanlarda atılacak adımları yeri geldiğinde bilgilendirecektir."
Bülent Arınç ayrıca, Türkiye'de ki ve batı dünyasındaki insanların yeni yıllarını ve Noellerini kutluladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler