Arınç: Önümüz muhtemel bir seçim

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, “Başbakanımız balkon konuşmasında ’haydi yeniden Bismillah’ dedi. Bismillah her hayrın başıdır, biz de ona onunla başlarız. O saatten sonra biz çalışıyoruz, sizler de çalışacaksınız. Önümüz muhtemel bir seçimd

Arınç: Önümüz muhtemel bir seçim
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, “Başbakanımız balkon konuşmasında ’haydi yeniden Bismillah’ dedi. Bismillah her hayrın başıdır, biz de ona onunla başlarız. O saatten sonra biz çalışıyoruz, sizler de çalışacaksınız. Önümüz muhtemel bir seçimdir" dedi.
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Mardin İl Başkanlığı’nın düzenlediği iftar programına katıldı.
 
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Mardin’de, partisi adına düzenlenen iftar programına katıldı.
 
İftar programına Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Gaziantep Milletvekili Derya Bakmak, Malatya Milletvekili Cemal Akın, İşadamı Süleyman Bölünmez, Nihat Eri, AK Parti İl Başkanı Bahattin Uncu, ilçe teşkilat başkanları, STK temsilcileri ve partililer katıldı.
 
Açılış konuşmasını yapan Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, seçmenin aslında AK Partisiz bir Türkiye’nin olamayacağını da gösterdiğini ifade etti. Ardından Arınç’ın mecliste yaptığı bir konuşması sinevizyon şeklinde gösterildi.
 
Daha sonra konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 12 yılda 9 tane seçimden başarıyla çıkmış bir partinin bu seçimden çok az bir oy farkıyla tek başına iktidar olamamasına üzüldüklerini, ancak oturup ağlayacak halde olmadıklarını belirtti. Arınç, “Tek başına iktidar olamasanız dahi fevkalade de bir başarıya imza attınız. En az aldığımız oran yüzde 41 ise diğer partilerin toplam oranı kadardır” dedi.
 
Türkiye’nin 76 ilinden milletvekili çıkardıklarını anlatan Arınç, “CHP ve MHP’nin 35 ilden, barajı geçen partinin de 14 ilde milletvekili var. Diğerlerinde yok. Biz 76 ilin 58’inde birinci partiyiz. Türkiye’nin her yerinde biz varız. 5 ilden çıkaramadık ama orada da 2. partiyiz. Bu açıdan baktığınız zaman yüzde 41 ile başarılı bir sonuç aldığını söyleyebiliriz” diye konuştu.
 
“Durmak yok yola devam” sloganının boşuna söylenmediğini dile getiren Arınç, “Başbakanımız balkon konuşmasında ’haydi yeniden Bismillah’ dedi. Bismillah her hayrın başıdır, biz de ona onunla başlarız. O saatten sonra biz çalışıyoruz, sizler de çalışacaksınız. Önümüz muhtemel bir seçimdir. Hükümet kurmak için seçim muhtemelen geç bir tarihte olacaktır. Hükümet kurulduktan sonra da yine kaldığımız yerden kalkacağız ve ne söz vermişsek tek tek yerine getireceğiz. Türkiye’de hala AK Parti iktidarda diye dışarısı da rahat içerisi de… Yunanistan’ın düştüğü duruma düştü mü Türkiye? Peki, bu hükümet giderse o zaman onlar düşünsün derler. Onlar bu hükümeti yıkalım da memleket ne olursa olsun hesabıyla 4. bir partiye baraj aştırarak tek başına iktidardan uzaklaştırılanların vebalinin çok büyük olduğunu söylemek istiyorum. Allah’a ve millete hesaplarını versinler” dedi.
 
Arınç, son olarak fırsat bulup Mardin’e daha sık geleceğini kaydetti. Konuşmaların ardından AK Parti İl Başkanı Bahattin Uncu, Arınç’a plaket hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler