Arif Sağ'a gelin şoku!

Tunceli'de düzenlenen bir toplantıda terör örgütü TİKKO'yu ve kurucusu İbrahim Kaypakkaya'yı öven Arif Sağ'ın gelini türkücü Pınar Sağ ve Mehmet Özcan'a mahkeme 10'ar ay hapis cezası verdi. 29 Mart yerel seçimleri öncesi Tunceli Belediyesi bağımsız başkan

Arif Sağ'a gelin şoku!

Tunceli'de düzenlenen bir toplantıda terör örgütü TİKKO'yu ve kurucusu İbrahim Kaypakkaya'yı öven Arif Sağ'ın gelini türkücü Pınar Sağ ve Mehmet Özcan'a mahkeme 10'ar ay hapis cezası verdi.

 

29 Mart yerel seçimleri öncesi Tunceli Belediyesi bağımsız başkan adayı Murat Kur tarafından düzenlenen açık hava toplantısında sahneye çıkan türkücü Pınar Sağ ve Mehmet Özcan'ın TKP/ML TİKKO ve kurucu İbrahim Kaypakkaya'yı öven sözleri mahkûm ettirdi. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame ile açılan dava Tunceli Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan dava 'görevsizlik' kararı sonucu Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti. Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Sağ ve Özcan'ın yargılandığı davayı karara bağladı. 'Suç ve suçluyu övmek', 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla davanın karar duruşmasına Sağ ve Özcan katılmazken, avukatları hazır bulundu. Cumhuriyet savcısı tarafından hazırlanan iddianamede haklarında 2 yıl hapis cezası istenen Sağ ve Özcan'ı mahkeme 10'ar ay hapis cezasına çarptırdı.

 

Hapis cezasına çarptırılan türkücü Pınar Sağ, 10 Ocak'ta Malatya'da Zeynel Abidin Vakfı tarafından düzenlenen bir konserde yine siyasi içerikli bir konuşma yaparak dikkatleri üzerine çekmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam