Arap Turistler Limni'ye hayran

Gümüşhane'nin Zigana köyü sınırları içerisinde bulunan ve doğaseverlerin uğrak yerlerinden olan Limni Gölü yılın her mevsimi doğal güzelliği ile kendine ziyaretçi çekiyor. Yaz ayları boyunca arap turistlerin akın ettiği bölge, hafta sonları da yerli turis

Arap Turistler Limni'ye hayran

Gümüşhane'nin Zigana köyü sınırları içerisinde bulunan ve doğaseverlerin uğrak yerlerinden olan Limni Gölü yılın her mevsimi doğal güzelliği ile kendine ziyaretçi çekiyor.

 

Yaz ayları boyunca arap turistlerin akın ettiği bölge, hafta sonları da yerli turistlerin uğrak yeri oldu. Tesis işletmecisi Murat Eroğlu, Zigana Köyü Saranoy yaylası sınırlarında bulunan gölün, yaz-kış ziyaret edilebildiğini, yaz aylarında yemyeşil doğası, zengin flora ve faunasının oluşturduğu doğal güzellikleriyle, ziyaretçilere eşsiz bir görünüm sunduğunu söyledi.

 

Zigana dağından ve Zigana köyü içerisinden iki ayrı yoldan ulaşılabilen 2 bin 100 rakımdaki Limni Gölünün yaz aylarında turistlerin vazgeçilmez duraklarından birisi olduğunu kaydeden Eroğlu, bu yaz özellikle hafta içi arap turistlerin bölgeye akın ettiğini söyledi. Eroğlu, arap turistlerin tanıtım eksikliğine rağmen geldiklerinde bölgeye hayran kaldıklarını, gelen turistlerin de kafalarında ki cennetin burası olduğunu ifade ettiklerini belirtti.

 

Geçtiğimiz yıl yapılan ilave 2 adet seyir terası, 5 adet kamelya ve 28 adet yeni piknik masasının yanı sıra çocuklar için oyun parkı ve otopark bulunan bölgede serin ve temiz dağ havası, soğuk suyu, semaver çayı ve kuzu etiyle hizmet verdiklerini dile getiren Eroğlu, Limni Gölünün Milli Parklar Daire Başkanlığı tarafından A Tipi Mesire yeri olarak ilan edildiğini ifade etti.

 

Eroğlu, Göle ulaşımın hem Gümüşhane'den hem de Trabzon'dan yaklaşık 45 dakikada sağlanabildiğini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam