Arap turist geldi bayram cirosu arttı

 KURBAN ve Cumhuriyet bayramlarının birleştiği 6 günlük resmi tatil geride kalırken, perakende sektörü tatilde Türkiye’yi tercih eden Arap turistler ve tatile çıkmayan Türkler sayesinde cirolarını artırdı. Alışveriş Merkezi ve Perakendeciler Derneği (AMPD

Arap turist geldi bayram cirosu arttı

 

KURBAN ve Cumhuriyet bayramlarının birleştiği 6 günlük resmi tatil geride kalırken, perakende sektörü tatilde Türkiye’yi tercih eden Arap turistler ve tatile çıkmayan Türkler sayesinde cirolarını artırdı.
 
Alışveriş Merkezi ve Perakendeciler Derneği (AMPD) Başkanı Mehmet Nane, “Bayramının birinci günü dini vecibelerini yerine getiren vatandaşlar cumadan itibaren alışveriş merkezlerine akın etti. Cirolar normal hafta sonlarına kıyasla yüzde 30 arttı” dedi.
 
Ortadoğu’da Kurban Bayramı nedeniyle tatile gidenlerin ilk tercihlerinden birinin Türkiye olduğunu anlatan Nane şöyle konuştu: “Sadece İstanbul değil bütün Türkiye’de Arap turistler dikkat çekti. Ben Mersin de Arap plakalı çok araç gördüm. Lübnan’daki karışıklıklar da bize yaradı. Araplar, huzur bulmaya Türkiye’ye geldi. Ayrıca Türkiye’nin bir alışveriş cenneti olduğu algısı yükseliyor.”
 
Tescilli Markalar Derneği Başkanı Füsun Çevikel Kuran da İstinye ve Nişantaşı gibi lüks markaların bulunduğu lokasyonlara Arap turist akını olduğunu söyledi. Kuran, “Lüks alışveriş cirolarında artış var. Yiyecek sektörü de memnun. Bayramda yüzler güldü” dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam