Araçlar tek tek kontrol ediliyor!

Kötüleşen hava şartları nedeniyle İstanbul polisi denetimlerini sıklaştırdı. Kar lastiği kontrollerinden sonra ekipler şimdi de kabak lastik denetimi yapıyor. D Bölgesi Trafik ekipleri amiri Mustafa İşlek, sürücülerin nasıl lastik kullanması gerektiğini a

Araçlar  tek tek kontrol ediliyor!

Kötüleşen hava şartları nedeniyle İstanbul polisi denetimlerini sıklaştırdı. Kar lastiği kontrollerinden sonra ekipler şimdi de kabak lastik denetimi yapıyor. D Bölgesi Trafik ekipleri amiri Mustafa İşlek, sürücülerin nasıl lastik kullanması gerektiğini anlattı.

İşlek "Halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla trafik şube ekipleri olarak gece ve gündüz denetimler yapıyoruz.  Kış mevsiminde kazaların 4'te 1'i yağışlı havalarda meydana gelmektedir. Bu nedenle araçların lastiklerinin zemine uygun olup olmadıklarını denetliyoruz.
 
Standartlara göre denetimlerde  bir lastiğin 1.6 mm'den yüksek olması gerekmektedir. 3 tekerlikli araçlarda ise bu 1 mm'dir. Mevsim şartlarına uygun olmayan lastik kullanan sürücüler hakkında cezai işlem yapılmaktadır" dedi.
 
Sürücülere lastiklerini değiştirmek için 7 gün tanınıyor. Değiştirilmediği takdirde sürücü trafikten men edilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam