Arabası olanlar bu habere dikkat

 Aracı olanları yakından ilgilendirecek trafikteki yeni düzenlemeler konusundaki bilgilendirmeyi İçişleri Bakanı Muammer Güler yaptı. Trafik kanunu baştan aşağı yenileniyor.  Ayrıntıları İçişleri Bakanı Muammer Güler anlattı; "2013-2014 yıllarını emniyet

Arabası olanlar bu habere dikkat

 

Aracı olanları yakından ilgilendirecek trafikteki yeni düzenlemeler konusundaki bilgilendirmeyi İçişleri Bakanı Muammer Güler yaptı.
 
Trafik kanunu baştan aşağı yenileniyor. 
 
Ayrıntıları İçişleri Bakanı Muammer Güler anlattı; "2013-2014 yıllarını emniyet kemeri ve hız kontrol yılları ilan ettik. Bir eylem planı hazırlandı ve bu eylem planına göre trafik kazalarındaki ölüm oranlarını 2020 yılına kadar yüzde elli oranında azaltacak bir düzenleme yapılacak."
 
AKSİS devreye giriyor
 
"Bununla ilgili olarak araçların plaka ve donanımına çip takılarak yol ağına kurulacak okuyucu sistemlerle denetimlerin sağlanacağı elektronik araç kimliklendirme sistemi yani AKSİS adlı bir uygulamayı hayata geçireceğiz"
 
Motorsiklet killanıcıları da yasadan etkilenecek
 
Motosikletlerin kaskla satılması zorunlu hale getiriliyor. Kask takılmadan koruma başlığı takılmadan trafiğe çıkılması mümkün olmayacak.
 
Otopark yönetmeliğinin de gözden geçirileceği yasayla birlikte 1000 trafik uzmanı devrede olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam