Annesini öldürüp kızıyla yaşamış

Konya'da öldürülüp, cesedi yakıldıktan sonra polisin uyguladığı makyaj ve photoshop sayesinde kimliği ortaya çıkan Fatma Yazan'ın katilleri mahkemede birbirini suçladı. Zanlılardan birinin öldürülen kadının 15 yaşındaki kızıyla "Annen kayıp" diyerek birli

Annesini öldürüp kızıyla yaşamış

Konya'da öldürülüp, cesedi yakıldıktan sonra polisin uyguladığı makyaj ve photoshop sayesinde kimliği ortaya çıkan Fatma Yazan'ın katilleri mahkemede birbirini suçladı. Zanlılardan birinin öldürülen kadının 15 yaşındaki kızıyla "Annen kayıp" diyerek birlikte yaşadığı ortaya çıktı.

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen cinayet davasına tutuklu sanıklar Ramazan A. ile Halil T. ve sanık avukatları katıldı. İlk defa hakim karşısına çıkan sanıklardan Ramazan A., "Fatma ile 3 yıl birlikteliğim oldu, uzun süredir de görüşmüyordum. Daha önce Halil ile Fatma bana tuzak kurup polise şikayet etmişti. Olay günüde Halil beni aradı ve Fatma ile barıştırayım dedi. Birlikte beni aldılar olay yerine gittik. Orada alkol aldık, uyuşturucu hap kullandık. Bir süre sonra Halil alkol bitti diye

gitti. Bende ona benzin alması için gidince oğlumdan 100 lira almasını istedim. Halil alkol almaya gittiğinde Fatma ile ben bir kaç defa cinsel birliktelik yaşadım. Halil gelince araca bindik. Araçta konuşurken Halil, Fatma'ya, 'Kızının yanından geldim' deyince tartışmaya başladılar. Halil, 'Bu yüzden benim bu kadını öldürmem lazım" diyordu ve elinde kemer vardı. Bende tuvalet ihtiyacımı gidermek için araçtan indim. Döndüğümde Fatma ölmüştü. Şoka girdim, nasıl yakıldığını hatırlamıyorum" dedi.

"ANNESİNİN ÖLDÜĞÜNÜ SÖYLEYEMEDİM"

İkinci sanık Halil T. ise ifadesinde cinayeti Ramazan'ın işlediğini söyledi. Halil T, "Ramazan, Fatma ile kendisini barıştırmamı istedi. Hep birlikte olayın yaşandığı yere gittik. Dışarıda otururken alkolümüz bitti ben çarşıya inip, alkol alıp geldim. Onların ikisi dışarıda içmeye devam ediyordu, bende araçta içiyordum. Bir süre sonra Ramazan geldi, 'Fatma öldü' dedi. Ben şaka yapma dedim, indiğimde Fatma'nın cansız yattığını gördüm. Şoka girdim, araçla oradan uzaklaşmaya çalıştım fakat vites atmadan

gaza basmışım ki gidemedim. Bagajda benzin bulunurdu. Ramazan onu aldı. Bir süre sonra Fatma'nın yattığı yerde alevler yükseldi. Sonra Ramazan gelerek direksiyona geçti oradan ayrıldık" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyetinin sanık Halil T'ye, "Fatma öldükten sonra kızına, birlikte yaşarken ne dedin diye sordu. Bu soruya Halil T., kızına annesinin öldüğünü söyleyemediğini onun için, kayboldu diye yalan söylemek zorunda kaldığını anlattı.

MAHKEME 15 YAŞINDAKİ KIZI DİNLEYECEK

Sanık avukatlarının savunmasının ardından duruşma da tanık olarak öldürülen Fatma Yazan'ın 15 yaşındaki kızı N.E'nin dinlenmesine karar verdi. Sosyal Hizmetlere teslim edilen N.E. olaydan sonra polise verdiği ifadede, üvey babası H.H.E. ve Ramazan A'nın tecavüz ettiğini, Halil T. ile annesinin ortadan kaybolmasının ardından birlikte yaşadığını söylemişti.

25 Aralık 2010 tarihinde merkez Selçuklu ilçesi Ardıçlı Mahallesi Ardıçlı Göleti'nin kenarında avcılar, yanmış bir ceset bularak durumu polise haber vermişti. Polis 3 ay süren araştırmasında yanmış cesedin kimliğine cesede uyguladığı makyaj ve photoshop ile ulaşmıştı. Cesedin Fatma Yazan'a ait olduğu ortaya çıkmasından 24 saat sonra cinayeti işlediği belirlenen zanlılar Ramazan A. ile Halil T. polis tarafından yakalanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler