Annenin rüyası cinayeti çözdü!

Tekirdağ'da, 5 yıl önce ortadan kaybolan Murat Koncagül'ün öldürüldüğü, anne Hatice Koncagül'ün gördüğü bir rüya sonrası yeniden başlatılan soruşturma sonucunda ortaya çıktı. Birlikte alkol aldığı 3 arkadaşı tarafından öldürüldükten sonra dere kenarına at

Annenin rüyası cinayeti çözdü!

Tekirdağ'da, 5 yıl önce ortadan kaybolan Murat Koncagül'ün öldürüldüğü, anne Hatice Koncagül'ün gördüğü bir rüya sonrası yeniden başlatılan soruşturma sonucunda ortaya çıktı. Birlikte alkol aldığı 3 arkadaşı tarafından öldürüldükten sonra dere kenarına atıldığı öne sürülen Koncagül'ün cesedi henüz bulunamadı. Cinayetle ilgili 1 kişi tutuklanırken, olayla ilgisi bulunduğu belirlenen 2 kişinin ise başka bir suçtan cezaevinde olduğu belirtildi.

 

Tekirdağ'da 15 Nisan 2006 tarihinde Murat Koncagül (23) ve arkadaşları H.K (24), S.T (23) ve A.K (23), Koncagül'e ait otomobille gittikleri Köseilyas Köyü üzerindeki bir boş alanda alkol aldı. Bu görüşmenin ardından Koncagül ortadan kayboldu. Kayıp Koncagül'ün otomobili Hayrabolu yolu üzerindeki Çene Mezarlığı yanında terk edilmiş olarak bulundu. Olayın ardından Murat Koncagül'ün annesi Hatice Koncagül, polise giderek oğlunun kayıp olduğunu söyledi. Ancak amca H.K., Murat ile devamlı görüştüğünü iddia edince kayıp dosyası kapandı.

 

RÜYA GERÇEK OLDU

 

Murat Koncagül'ün annesi Hatice Koncagül rüyasında sık sık oğlunun öldürüldüğünü ve boş bir tarlada kavak ağaçlarının altında olduğunu gördü. Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğüne giden anne, Asayiş Şube Müdürü Kadir Yırtar'a rüyasını anlattı ve oğlunun öldürüldüğünü düşündüğünü söyledi. Bunun üzerine Yırtar, olaydan şüphelenerek kayıp dosyasını tekrar açtı.

 

AMCA MİRAS İÇİN YALAN İFADE VERMİŞ

 

Şüpheli ifadeler veren amca H.K. polis tarafından tekrar sorguya alındı. İlk ifadesinde kayıp olan yeğeni Murat Koncagül ile görüştüğünü söyleyen amcanın, bu sefer miras için yalan söylediği ortaya çıktı. İfadesinde, ağabeyinin ölümü ve yeğenini kaybolmasını sonrası 2 ev ve 1 otomobilin yengesine, doğal olarak da yengesinin de ölümünden sonra tek varis olan kendisine kalması için yalan ifade verdiğini anlattı. Yalan beyanda bulunan amca hakkında soruşturma başlatıldı.

 

ÖZEL EKİP KURULDU

 

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Kadir Yırtar'ın kurduğu Emniyet Amiri Tarık Tekin başkanlığındaki 10 kişilik özel ekip, Murat Koncagül'ün en son 5 yıl önce H.K, S.T ve A.K ile görüştüğünü tespit etti. 2008 yılında işlediği bir cinayet nedeniyle H.K.'nın İstanbul Kartal H Tipi Cezaevi'nde, S.T.'nın ise hırsızlık suçundan Kırklareli Kapalı Cezaevi'nde bulunduğu tespit edilince, ekipler bu iki şüpheli ile cezaevinde görüştü. Ancak şüphelilerin sorgularından bir sonuç çıkmadı.

 

POLİS BLÖF YAPTI

 

Bunun üzerine özel ekip, olayda adı geçen üçüncü şüpheli olan uyuşturucu ve hırsızlıktan sabıkalı A.K.'nin peşine düştü. A.K.'nin teknik takibe alan ekipler, yaşadığı eve baskın yaptı. Baskında Denizli Açık Cezaevi'nden firar eden Ö.G ve P.B.'yi da yakaladı. A.K gözaltına alınarak Asayiş Şubeye götürüldü.

 

ÖNCE EĞLENMİŞLER, SONRA ÖLDÜRMÜŞLER

 

Burada ekipler, A.K.'ye 'Cinayeti sen işledin, biliyoruz. Her şeyi itiraf et' diye blöf yaptı. 2 gün boyunca suçlamayı kabul etmeyen A.K, daha fazla yalan söyleyemedi ve suçu itiraf etti. Cinayet zanlısı A.K. ifadesinde şunları anlattı: "Tekirdağ Köseilyas Köyü yolu üzerindeki boş bir arazide birlikte içki içtik. Biramız bitince bira almak için Murat Koncagül'ün aracıyla H.K ve S.T ile birlikte bira almaya gittik. Biraları aldıktan sonra araçla gezdik. Tekrar içki içtiğimiz yere geldik. Murat Koncagül bize 'Benim arabamı gasp etmeye mi çalışıyorsunuz' dedi. Aramızda çıkan tartışma büyümesin diye oradan ayrılarak farklı bir yere gittik. Orada da tartışma alevlendi. Murat bana küfür etmeye başladı. Ben de sinirlenerek Murat'ı bıçakla öldürdüm. Diğer arkadaşlarımla birlikte onu dere kenarına attık. Sonra aracı yıkadık ve terk ettik. Bir ara cinayeti itiraf etmeyi düşündüm ama sonradan vazgeçtim. "

 

RÜYADAKİ YER

 

Ekipler, cinayet itirafından sonra A.K ile olay yerine giderek keşif ve köpeklerle arama yaptı. Ancak Murat Koncagül'ün cesedini bulamadı. Olay yerine gelen anne Hatice Koncagül, olayın yaşandığı yer ile rüyasında gördüğü yerin aynı olduğunu polislere söyledi.

Olayın ardından A.K cinayet suçundan tutuklanarak Tekirdağ Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Başka bir suçtan tutuklu bulunan diğer şüpheliler H.K ve S.T.'nin da aynı suçtan yargılanacağı öğrenildi. Murat Koncagül 3 yaşındayken, babası Hüseyin Koncagül'ün Tekirdağ Yeni Çiftlik Beldesi'nde sürücüsü ve plakası belli olmayan bir aracın çarpması sonucu öldüğü belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler