Anne mektuplarında 'uyuşturucu' çığlığı

 Çocuklarının madde kullanmasından dolayı yardım isteyen annelerin AMATEM'e yazdığı mektuplar ise yürekleri burkuyor. Annelerinin ağzından anlatılan madde bağımlılarının hayat hikayeleri hem yürekleri burkuyor hem de özellikle gençler için önemli dersler

Anne mektuplarında 'uyuşturucu' çığlığı

 

Çocuklarının madde kullanmasından dolayı yardım isteyen annelerin AMATEM'e yazdığı mektuplar ise yürekleri burkuyor. Annelerinin ağzından anlatılan madde bağımlılarının hayat hikayeleri hem yürekleri burkuyor hem de özellikle gençler için önemli dersler içeriyor. İşte annelerin ellerinden yazılan ve gençlere ders olması gereken mektuplardan çarpıcı kesitler:
 
İNTİHARI DÜŞÜNDÜK
 
23 yaşındaki oğlu S.A'nın uyuşturucuya başladığı günden itibaren evlerinde huzurun kalmadığını dile getiren anne N.A yazdığı mektupta duygularını şöyle ifade etti: "Çok acı çektik, eşimle sabahlara kadar ağladık. En son oğlumuz silah alıp bizi öldüreceğini söyledi. Dini inancımız bizi vazgeçirdi ama eşim ile birlikte intiharı bile düşündüğümüz zamanlar oldu."
 
ARKADAŞLARI BAŞLATTI
 
19 yaşındaki oğlu M.C'nin bağımlı olduğunu mektupta belirten anne H.C arkadaş çevresinin oğlunu çok değiştirdiğini söyledi. Ailenin dağılmak üzere olduğunu bildiren anne, "Arkadaş çevresi oğlumu uyuşturucuya alıştırdı. Arkadaşları bir kere içmekten bir şey olmaz demiş. Babasıyla çaresiz kaldık" ifadelerini kullandı. 25 yaşındaki B.S'nin annesi ile yazdığı mektupta oğlunun kız arkadaşının isteğiyle uyuşturucuyla tanıştığını dile getirdi. Anne C.S., oğlunun hayatının tamamen eroinden ibaret olduğunu anlattı.
 
EVİMİZİ YAKTI
 
Alkol bağımlısı S.Ç'nin hikayesini ise annesi B.Ç anlattı: "Eşim sürekli içki içerdi. Oğlum da 10 yaşındayken babasıyla aynı masada alkol almaya başladı. Daha sonra ise oğlum alacak-verecek meselesi yüzünden elini kana buladı ve cezaevine düştü. Orada ise uyuşturucuya alıştı. Alkol için para bulamadığı zamanlarda etrafına saldırıyordu. Krize girdiği bir anda oturduğumuz evi benzin döküp yaktı."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler