Ambulans yakıt tankeriyle çarpıştı: 5 yaralı

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde, Balıkesir'den aldığı hastayı İzmir'e götüren ambulans ile yakıt tankeri çarpıştı. Kazada, ambulanstaki hasta ve hasta yakını ile birlikte 5 kişi yaralandı.Kaza, bugün saat 13.30 sıralarında, Aliağa Tüpraş Kavşağı'nda meydana ge

Ambulans yakıt tankeriyle çarpıştı: 5 yaralı

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde, Balıkesir'den aldığı hastayı İzmir'e götüren ambulans ile yakıt tankeri çarpıştı. Kazada, ambulanstaki hasta ve hasta yakını ile birlikte 5 kişi yaralandı.

Kaza, bugün saat 13.30 sıralarında, Aliağa Tüpraş Kavşağı'nda meydana geldi. Kendisine yeşil ışık yanarken ara yoldan ana yola çıktığı belirtilen Tamer Özgen yönetimindeki 06 AR 4710 plakalı akaryakıt tankerine, Balıkesir'in Havran İlçesi'nden aldığı hasta Berna Çelik'i, İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürmek üzere yola çıkan Veli Kır'ın yönetimindeki 10 V 2525 plakalı ambulans çarptı. Kazada ambulans şoförü Veli Kır, sağlık personelleri Havva Derek ve Büşra Akgül ile hasta Berna Çelik ve yakını Erdem Çelik yaralandı.

Hurdaya dönen ambulans ile yaralıları görenler kazayı, sağlık ekipleri ve polise bildirdi. İhbar üzerine gelen acil yardım ekipleri yaralıları Aliağa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Berna Çelik, buradaki ilk müdahalenin ardından başka bir ambulansla İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Tedaviye alınan 5 yaralıların da hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, tanker şoförü Tamer Özgen, "Tüpraş'a akaryakıt almak için gidiyordum, trafik ışıklarına geldiğimde yeşil yanıyordu. Yavaş yavaş geçiyordum. Kavşağa girdiğimde ambulansı tabelalardan göremedim. Yolun ortasına geldiğim sırada Ambulansı fark ettim ama aracın ağır olmasından dolayı hızlı hareket edemedim. Ambulans sürücüsü ise aşırı süratli geldiği için duramadı bana çarptı" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam