Amasya'da çatışma

 Amasya Valisi Abdil Celil Öz, kent kırsalında güvenlik güçlerinin 'dur' ihtarına uymayan 2 teröristle çatışma yaşandığını, teröristlerden 1'inin etkisiz hale getirildiğini söyledi.  Vali Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Amasya'da bu hafta başında as

Amasya'da çatışma

 

Amasya Valisi Abdil Celil Öz, kent kırsalında güvenlik güçlerinin 'dur' ihtarına uymayan 2 teröristle çatışma yaşandığını, teröristlerden 1'inin etkisiz hale getirildiğini söyledi. 

 

Vali Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Amasya'da bu hafta başında askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada 2 askerin şehit olması, 5 askerin de yaralanmasının ardından başlatılan geniş çaplı operasyonların sürdüğünü belirtti. 

 

Bu gece merkeze bağlı Ormanözü köyü kırsalında 2 terörist görüldüğünü ifade eden Öz, "Güvenlik güçlerimizin 'dur' ihtarına uymayan 2 teröristle çatışma yaşandı. Teröristlerden 1'i etkisiz hale getirildi. Diğer teröristin de yaralandığını düşünüyoruz. Arazinin engebeli olması ve gece şartları, yaralı teröriste ulaşmamızı engelliyor" dedi. 

 

Öz, bölgedeki operasyonların mini insansız hava aracı, skorsky helikopterler ve zırhlı araçların desteğiyle jandarma komando ve özel harekat birliklerince yürütüldüğünü kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler