Alo 181'e gelen ilginç çağrılar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Alo 181 Çağrı Merkezine, bağladığı kurbanlığı kaçıranlardan, komşusunun yaptığı mangalın dumanından rahatsız olanlara kadar yüzlerce kişiden ilginç istek, şikayet ve soru iletiliyor

Alo 181'e gelen ilginç çağrılar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Alo 181 Çağrı Merkezi çalışanları, kurbanlığı elinden kaçıranlardan, mangal dumanından rahatsız olanlara kadar yüzlerce kişiden soru, şikayet ve istekle karşılaşıyor. 

"Her soruya cevap, her soruna çözüm" sloganıyla Trabzon ve Ankara'da kurulan çağrı merkezlerinde görevli personeller, kurban kesiminin başladığı saatlerden itibaren çok sayıda çağrı almaya başladı.

Bayramın birinci gününde şikayetlerin büyük bir çoğunluğunu kurban satış ve kesimine uygun olmayan yerler oluştururken, bazı vatandaşlardan ilginç soru ve istekler geldi.

Çağrı merkezi çalışanlarından Ferhat Öztürk yaptığı açıklamada, amaçlarının vatandaşların sorunlarını en iyi şekilde çözüme kavuşturmak olduğunu ifade ederek, "Bunların yanı sıra gelen ilginç çağrılar da oluyor. Bunlardan birine örnek verecek olursak merkezimizi arayan bir vatandaşımız 'Kurbanım kaçtı ne yapacağım?' şikayetinde bulundu. Biz de bunun çözüme kavuşması için ilgili zabıta birime yönlendirme yaptık. Bunun yanı sıra başka bir vatandaş da komşusunun yaptığı mangalın kokusunun kendisine gelmesinden ötürü şikayetçi oldu." diye konuştu.




"ALDIĞIM KURBAN GEBE ÇIKTI..."

Çağrı merkezinde 4 yıldır çalışan Kader Özbakır da bayram nedeniyle ciddi yoğunluk yaşadıklarını, buna rağmen her bildirimi titizlikle inceleyerek çözüme ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

İlginç çağrıların her zaman olduğunu ancak bayram nedeniyle daha da arttığını anlatan Özbakır, "Bir vatandaşımız kurbanın kaçtığını ve nerede bulabileceğini, diğerini ise aldığı kurbanın gebe çıktığını bize bildirdi. Bizler de şikayetler ilginç olmasına rağmen bu durumları ilgili kurumlara ilettik. Her talebi değerlendirme durumumuz var. Mevzuat dahilinde veya farklı şikayetleri ilgili kurumlara ulaştırmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Özbakır, kesim alanları, kaçak kesimler ve kurban atıklarıyla ilgili şikayetlerin bayramda en yaygın şikayetler arasında yer aldığını kaydetti.

Çağrı merkezinde görev yapan Kadir Karataş da şikayetlerin genellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerden geldiğini belirtti.

Karşılaştığı bir talebi "Bir vatandaş kurbanını yatırıp kestiği sırada kurbanlık hareket ederek kaçıyor. Bu nedenle de bizi arayarak nasıl kesim yapacağını soruyor. Biz bu gibi ilginç çağrılara da çözümü için gerekli yönlendirmeleri yapıyoruz." şeklinde anlatan Karataş, bayramda çoğunlukla, duyarlı vatandaşların kaçak kesimlerle ilgili şikayetlerini kendilerine ilettiklerini  ifade etti.

-Bayramın birinci gününde bin 500 çağrı

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Yönetimi ve Denetimi Şube Müdürü Muhammer Örseloğlu da bayram nedeniyle gelen çağrıların diğer günlere göre iki katına çıktığını bildirdi.

Kurban kesimi nedeniyle oluşan atıkların vatandaşların şikayetinde ilk sıralarda yer aldığını vurgulayan Örseloğlu, "Normalde 800 civarı çağrının geldiği merkezimizde bayramın birinci gününde yaklaşık bin 500 çağrı geldi. Diğer günlere göre fazla olmasına rağmen arkadaşlarımız her çağrıyı çözümlemeye çalışıyor." bilgisini aktardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler