Almanya Erhan için seferber oldu

Almanya'nın Bochum kentinde 20 Mayıs Çarşamba günü (bugün) 18 yaşındaki kan kanseri Erhan için doku tipleme kampanyası düzenlenecek. Düzenlenecek kampanya ile Bochumlu Erhan'ın yanı sıra onun gibi bu hastalığın pençesine düşmüş kişilere uygun verici bulun

Almanya Erhan için seferber oldu

Almanya'nın Bochum kentinde 20 Mayıs Çarşamba günü (bugün) 18 yaşındaki kan kanseri Erhan için doku tipleme kampanyası düzenlenecek. Düzenlenecek kampanya ile Bochumlu Erhan'ın yanı sıra onun gibi bu hastalığın pençesine düşmüş kişilere uygun verici bulunarak hayata döndürmek amaçlanıyor.

Alman Kemik İliği bankası (DKMS) yetkilileri kampanyaya 18-55 yaş arası sağlıklı olan herkesi katılıp birkaç damla kan vererek kök hücre bağışçısı olmaya davet ettiler. Doku tipleme kampanyasını Bochum Anakent Belediye Başkanı Dr. Ottilie Scholz himaye edecek.

Kampanya 20 Mayıs çarşamba günü 14:00 – 20:00 arasında Querenburger caddesi 45, 44789 Bochum adresindeki Neues Lisesi'nde yapılacak.

Doku tiplemesi kampanyası hakkında bilgi veren DKMS yetkilisi Demet Kaygusuz, "DKMS Alman Kemik İliği Bağış Bilgi Bankası'nın düzenlediği kampanyalarda 18-55 yaş arası sağlıklı olan vatandaşlar veri bankasına potansiyel kök hücre bağışçısı olarak kayıtlarını yaptırabilirler. Kayıt esnasında kişiler bir rıza beyan formu doldurup ve 5 miligram bir kan örneği veriyorlar.

Sonra laboratuvarda bu kan ile doku tipleriniz tespit ediliyor. Doku tipleriniz bir hastanın doku tiplerine uygun bulunduğunda, size haber veriliyor ve kök hücre - kemik iliği alımı için gereken işlemler yapılıyor" dedi. Daha önce kayıt yaptıranların tekrar kayıt yaptırmasına gerek olmadığını da hatırlatan Demet Kaygusuz, verilecek kan örneklerinin sadece bu iki hastanın değil bu hastalıklardan mustarip çok sayıda hastanın derdine deva olacağını hatırlatarak herkesi bu tür kampanyalara karşı duyarlı olmaya çağırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam