Almanya'dan bisikletle yola çıktılar, Trabzon geçip...

Almanya'dan yola çıkan iki arkadaş Trabzon geçip Çin'e gidecek.

Almanya'dan bisikletle yola çıktılar, Trabzon geçip...
Almanya'dan bisikletle yola çıkan iki arkadaş Trabzon üzerinden Çine gidecek.

Almanya'dan bisikletle Çin'e gitmek için yola çıkan  Florian Harnisch (34) ve Katharina Mader (31) Kastamonu'nun Hanönü ilçesine ulaştı.

Florian Harnisch, arkadaşı  Katharina Mader ile  Almanya’dan  2,5 ay önce  yola çıktıklarını ve Çin'e gitmek istediklerini söyledi.

Şimdiye kadar yaklaşık 3 bin 600 kilometre yol geldiklerini anlatan Florian Harnisch , Avusturya, Bosna Hersek, Karadağ, Arnavutluk, Makedonya ve Yunanistan üzerinden Türkiye’ye geldiklerini  belirtti.

Sinop, Samsun, Trabzon  Karadeniz sahil yolundan Gürcistan'a geçeceklerini aktaran  Harnisch, Türk insanının çok dost canlısı olduğunu kendilerine her gördükleri yerde selam verdiklerini ifade etti.

Kendisinin metoroloji uzmanı, arkadaşı Katharina Mader’in ise doktor olduğunu anlatan  Florian Harnisch, yıl sonuna kadar Çin’e ulaşmayı hedeflediklerini ve bu turu tamamladıktan sonra Almanya’da evlenmeyi düşündüklerini kaydetti.

Toplamda 15 bin kilometre pedal çevireceklerini dile getiren Mader ise yolculuklarında şimdiye kadar bir sıkıntı çekmediklerini ama Türkiye’de bisiklet yolunun olmamasının yolculuklarını biraz zorlaştırdığını ifade etti.

Almanya - İtalya Avrupa Şampiyonası futbol maçını bir pansiyonda izlediklerini anlatan Mader, Almanya’nın zor da olsa penaltılarla turu geçtiğini ve çok sevindiklerini belirtti.

Hanönü ilçesinde bir vatandaşın yemek ve çay ısmarladığı Alman turistler bisikletlerine binerek Sinop’a doğru yola çıktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam