Almanlar görüntüleri parayla sattı

 ABD Büyükelçiliği’ne yönelik saldırının izini süren polis, çevredeki Fransa ve Almanya büyükelçilikleri ile resmi, özel kuruluşlardan kamera görüntülerini istedi. Ancak Almanlar polisten para istedi ABD Büyükelçiliği'ne DHKP-C'li canlı bomba Ecevit Şanlı

Almanlar görüntüleri parayla sattı

 

ABD Büyükelçiliği’ne yönelik saldırının izini süren polis, çevredeki Fransa ve Almanya büyükelçilikleri ile resmi, özel kuruluşlardan kamera görüntülerini istedi. Ancak Almanlar polisten para istedi
 
ABD Büyükelçiliği'ne DHKP-C'li canlı bomba Ecevit Şanlı tarafından düzenlenen intihar eylemi soruşturmasında skandal bir talep gündeme geldi.
 
ABD Elçiliği ile komşu olan Almanya Büyükelçiliği'nin canlı bombaya ait kamera görüntülerini isteyen polislerden para istediği ortaya çıktı. Alman diplomatların 2 bin 500 TL aldıktan sonra Şanlı'ya ait güvenlik kamerası görüntülerini polise verdiği anlaşıldı.
 
Ecevit Şanlı 1 Şubat'ta ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne canlı bomba saldırısı düzenlemiş, bir güvenlik görevlisi hayatını kaybetmişti. Patlamada biri gazeteci iki kişi yaralanmıştı. Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Terörle Mücadele Şubesi Ecevit Şanlı'nın Ankara'daki bağlantılarını belirlemek için iğneyle kuzu kazdı. Ancak, canlı bombanın irtibatlarını gündeme getiren bir bulguya rastlanılmadı.
 
POLİS ŞOKE OLDU
 
Canlı bombanın Başkent'teki irtibatlarını belirlemeyi amaçlayan soruşturmada Savcılık ve polisi adeta "şoka" sokan bir olay yaşandı. Polis Şanlı'nın Ankara'ya geldiği tarihte kimlerle temas kurduğunu ve nerede kaldığını saptamak için MOBESE dahil bölgedeki tüm kamera kayıtlarını mercek altına aldı. Kızılay'dan Ayrancı'ya kadar olan bölgede tüm resmi ve özel kurum/kuruluşların kamera kayıtlarında Şanlı'nın izi arandı. Elçilik çevresindeki Gerede, Revis, Ali Dedee ve Paris Caddesi üzerinde bulunan kamu/özel binalar ile Güven Hastanesi, Sayıştay, öğrenci yurdu ile uluslar arası bir kuruluşun güvenlik kamerası kayıtları incelendi.
 
2 bin 500 TL’ye veririz
 
Fransa ve Almanya Büyükelçiliği'nin kamera kayıtlarından da Şanlı ve bağlantılı olduğu kişinin izi araştırılmak istendi. Fransa Büyükelçiliği olay gününe ait kamera kayıtlarını polise teslim etti. Almanlar ise ilginç bir tavır sergiledi. Alman Elçiliği yetkilileri polise, "İstediğiniz gün ve saate ait kamera kayıtlarını ancak 2 bin 500 TL ücret karşılığı size verebiliriz" dedi. Soruşturmanın önemi ve hassasiyeti nedeniyle Savcılık Almanların skandal talebini kabul etmek zorunda kaldı.
 
Samimiyet göstergesi
 
Savcılık Elçiliğe 2 bin 500 TL ödeme yaparak görüntülerini inceleme imkanı buldu. Almanya Büyükelçiliği'nin başka bir ülkenin diplomatik misyonuna dönük terör saldırısının aydınlatılması amacıyla güvenlik kamerası kayıtlarını talep eden adli birimlerden para talep etmesi poliste üzüntü yarattı. Üst düzey bir yetkili, "Alman yetkililerin para almadan kamera kayıtlarını bizimle paylaşmaması bir bakıma terörle mücadele alanında samimi olup-olmadıklarını da yansıtıyor" yorumunda bulundu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam