Alkol ve Uyuşturucudan Farkı Yok!

Güney Kore ise gençlerini bu yeni bağımlılıktan korumak için kolları sıvadı.Bir zamanlar sadece "Alo" dediğimiz telefonlarla bugün mesajlaşıyor, oyun oynuyor, film seyrediyoruz. İnternet bağlantılı telefonlarla dünya avcumuzun içinde. Ancak hayatı kolayla

Alkol ve Uyuşturucudan Farkı Yok!

Güney Kore ise gençlerini bu yeni bağımlılıktan korumak için kolları sıvadı.

Bir zamanlar sadece "Alo" dediğimiz telefonlarla bugün mesajlaşıyor, oyun oynuyor, film seyrediyoruz.
 
İnternet bağlantılı telefonlarla dünya avcumuzun içinde.
 
Ancak hayatı kolaylaştırması gereken telefonlar kumar, alkol ve uyuşturucu benzeri yeni bir bağımlılık türü ortaya çıkardı.
 
Teknolojik gelişmeler konusunda dünyayı yönlendiren Güney Kore'de durum daha da vahim.
 
Güney Koreli gençlerde akıllı telefon bağımlılığı yüzde 11'lere ulaşmış durumda. Güney Kore hükümeti bu olumsuz gidişin önüne geçmek için önlemler alıyor.
Okul öncesinden başlamak üzere, eğitim programlarına eklenen zorunlu dersler ve seminerlerle, gençler, cep telefonlarının zararları ve teknoloji bağımlılığı üzerine eğitiliyor.
 
Konsantrasyon ve öğrenme bozukluklarına yol açan telefon bağımlılığı gençlerin psikolojisini altüst ediyor.
 
Uzmanlar uyarıyor... Cep telefonunuz yanınızda olmadığında kendinizi endişeli, kaygılı ve huzursuz hissediyorsanız aman dikkat! Siz de bir cep telefonu bağımlısı olabilirsiniz.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler