Alime 3 yıl ölümü bekledi

 Kalp hastası olarak dünyaya gelen ve 3 kalp ameliyatı geçiren ancak son ameliyat için beklediği sıra gelmeden hayatını kaybeden 7 yaşındaki çocuğun ailesi, çocuklarının ölümünde hastane yetkililerinin sorumluluğu olduğunu ileri sürerek savcılığa suç duyu

Alime 3 yıl ölümü bekledi

 

Kalp hastası olarak dünyaya gelen ve 3 kalp ameliyatı geçiren ancak son ameliyat için beklediği sıra gelmeden hayatını kaybeden 7 yaşındaki çocuğun ailesi, çocuklarının ölümünde hastane yetkililerinin sorumluluğu olduğunu ileri sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Aile, 17' inci ameliyat sırasına adı yazılan ancak 3 yıl geçmesine rağmen sırası gelmeyen çocuklarının, 'Bu bekleyiş nedeniyle hayatını kaybettiğini' ileri sürdü.

 

3 KALP AMELİYATI GEÇİRDİ

 

Alime Cengiz, kalp damarlarındaki tıkanıklık nedeniyle 7 yaşına gelene kadar İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi'nde 3 defa ameliyat oldu. Ancak bu müdahaleler Alime'nin sağlığına kavuşmasına yetmedi. İddiaya göre, 2009'da yapılan kontrolde Aliye'nin 4. kez ameliyat olmasına karar verildi. Aliye'nin adı ameliyat bekleyen hasta sırasında 17 numaraya kaydedildi. 2009'dan itibaren pek çok kez sıranın gelip gelmediğini kontrol eden baba Ramazan Cengiz’e hastane yetkilileri, sıra gelince aileyi arayacaklarını söyledi, ancak o telefon da bir türlü gelmedi. Üç yıl sonra Alime 7 yaşında hayatını kaybetti. Alime'nin ölümü üzerine üzüntüleri isyana dönüşen aile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Baba Ramazan Cengiz, İÜ Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Polikliniği’ndeki doktor, hemşire ve çalışanlardan şikayetçi oldu.

 

'Yatıracağız deyip' sevke izin vermediler

 

Kızının vefatından 6 ay önce Çapa'ya giderek doktorla görüştüğünü belirten baba Ramazan Cengiz, "Çocuğumun hala ameliyat sırası beklediğini söyledim. Sevki gerçekleştiren doktor, benim bu sözlerim üzerine, ameliyathaneden sorumlu doktoru arayarak, yatış işlemi gerçekleşmiyorsa çocuğun sevkinin başka bir hastaneye verilmesini istedi. Buna karşılık ameliyathanedeki doktor 'yatıracağız' diye söyledi. Bunun üzerine tekrar beklemeye başladık" dedi.

 

'Hep o sırayı bekledim'

 

Üç yıl beklemenin ardından kızını kaybettiğini ifade eden acılı babaCengiz, "Benim çocuğum ameliyat olsaydı belki yaşayacaktı. 3 yıldan beri benim çocuğum neden ameliyat olmadı? Buradan büyüklerime sesleniyorum. Lütfen bana yardımcı olsunlar" dedi. Anne Naciye Cengiz de, "Ben 3 sene boyunca aramalarını bekledim. Ben hep o sırayı bekledim" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam