Akçaabat Su ve Atık su Projesi masaya yatırıldı

Trabzon’un Akçaabat ilçesini kapsayan Akçaabat Su ve Atıksu Projesi’nin 2016 yılı Ocak ayı değerlendirme toplantısı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanı Ferruh Parmaksız, Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ)

Akçaabat Su ve Atık su Projesi masaya yatırıldı

Trabzon’un Akçaabat ilçesini kapsayan Akçaabat Su ve Atıksu Projesi’nin 2016 yılı Ocak ayı değerlendirme toplantısı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanı Ferruh Parmaksız, Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürü Recep Köksal, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, müşavir ve yüklenici firma temsilcileri ile proje uygulama birimi personelinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı binasında icra edilen toplantının açılışında değerlendirmelerde bulunan AB Yatırımları Dairesi Başkanı Parmaksız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği vizyon ve hedefe uygun olarak ülke genelinde özellikle son 10 yılda çok ciddi yatırımlar gerçekleştirildiğini ifade ederken, “Akçaabat Su ve Atıksu Projesi de bu vizyon ve hedef doğrultusunda sürdürülmekte olan büyük bir yatırımdır. Bu yatırımın kısa sürede, en iyi şekilde tamamlanması amacıyla istişarelerde bulunmak üzere toplandık” ifadelerini kullandı.

BU TECRÜBE TRABZON’A DAHA ÇOK YATIRIM GETİRİR

TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksal ise yaptığı değerlendirmede içme suyu ve atık su yatırımlarıyla ilgili olarak emek harcayanlara teşekkür etti. Köksal, “Söz konusu yatırımla ilgili başlangıçtan buyana emek harcayan başta bakanlık yetkililerimiz, Akçaabat belediye başkanımız ve halen emek harcayan değerli müşavir firmamız ve yüklenici firma temsilcilerine teşekkürlerimizi arz ediyorum. İnşallah bu tecrübe ile beraber bundan sonrada benzer projelerin ilimize getirilmesinde önemli katkılarının olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ise Akçaabat’ta böylesine ciddi bir yatırımın yapılıyor olmasından duydukları memnuniyeti ifade etti. Proje kapsamında inşaatın bir kısmının devam ettiğini hatırlatan Türkmen, “Bir de atık su, biyolojik arıtma kısmı var. İnşallah bu kısmı da en kısa zamanda ihale edilir ve işe başlanır. Akçaabat için çok önemli olan bu çalışmaların tamamlanmasıyla Akçaabat’ın merkezi cazibeli su almış olacak. Pompa istasyonları ortadan kalkacak ve işletme masrafları azalacak. Bu suyu yıllarca uygun şartlarda kullanmış olacağız” diye konuştu.

Akçaabat Su ve Atıksu Projesi’nin 2016 yılı Ocak ayı değerlendirme toplantısında özellikle içme suyu temin sistemi inşaatının yürütülmesinde ortaya çıkan proje ve saha problemlerinin çözümü konuları değerlendirildi.

24 milyon euro bütçeli ve bütçesinin yüzde 85’i Avrupa Birliği tarafından hibe olarak karşılanan proje, dört aşamadan oluşuyor. Halen müşavirlik ve içme suyu temin sistemi inşaatı bölümlerinin sözleşmesi devam ediyor. Projenin atık su kısmında yer alan İleri Biyolojik Arıtma Tesisi ve ekipman temini bölümlerinin süreci devam ediyor.

ORTAHİSAR ENTEGRE SU TESİSİ PROJESİ DE DEĞERLENDİRİLDİ

Öte yandan toplantıda Trabzon’un Ortahisar ilçesini kapsayacak şekilde planlanan Entegre Su Tesisi Projesi de konu edilerek süreç hakkında istişareler gerçekleştirildi. Fizibilite raporu onaylanan söz konusu proje için 47 milyon euro hibe talebinin başvuru aşamasına getirildiğine dikkat çekildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam