Akademisyenlerden türkü şöleni

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ)’nin farklı bölümlerinde görev yapan akademisyenlerinden oluşan Türk Halk Müziği Topluluğu muhteşem bir konser verdi.   Yoğun programları olmasına rağmen zaman ayırıp büyük bir özveriyle müzik eğitimi alan akademisyenler

Akademisyenlerden türkü şöleni
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ)’nin farklı bölümlerinde görev yapan akademisyenlerinden oluşan Türk Halk Müziği Topluluğu muhteşem bir konser verdi.
 
Yoğun programları olmasına rağmen zaman ayırıp büyük bir özveriyle müzik eğitimi alan akademisyenler, sahnede de ne kadar başarılı olduklarını gözler önüne serdi. Konseri KTÜ Rektörü Prof.Dr.Süleyman Baykal’ın yanı sıra, bir çok öğretim görevlisi, öğretim üyesi, öğrenci ve davetli izledi.
 
KTÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen gecede otantik malzemelerle hazırlanan sahne dekoru arkasında yöresel kıyafetlerle yer alan korist ve solistler birbirinden güzel türküler seslendirdi. Buram buram Anadolu kokan türkülere yön veren akademisyenler zaman zaman davetlileri hüzünlendirirken, zaman zamanda eğlendirdi. 
 
Gecenin sürprizi küçük sanatçı İnanç Tahmaz’ın kemençesi ve sesiyle okuduğu Karadeniz türküleri oldu. KTÜ’nün 61’inci kuruluş yıldönümü kutlamalarına denk gelen program, gecenin önemini ve heyecanını bir kat daha arttırdı.
 
Programın sonunda KTÜ Rektörü Prof.Dr.Süleyman Baykal tarafından şefler Hüseyin Karaçan ve Gürsel Tahmaz’a çiçek ve çeşitli hediyeler verildi.  
 
1-20160521201556.jpg
 
2-445.jpg
 
3-223.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler