AK Parti'nin yardımcısı Bilebik'te

Genel Başkan Yardımcısı Gül, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini değerlendirmek için geldiği Bilecik’te ilk olarak Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’yı makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında açıklamalarda bulunan Gül, 3’üncü kez tekrar belediye başkanı

AK Parti'nin  yardımcısı Bilebik'te
Genel Başkan Yardımcısı Gül, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini değerlendirmek için geldiği Bilecik’te ilk olarak Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’yı makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında açıklamalarda bulunan Gül, 3’üncü kez tekrar belediye başkanı seçilen Yağcı’yı tebrik etti. AK Partili bir belediyeye “evet” dediklerinin için Bileciklilerin pişman olmayacağını dile getiren Gül, “Bilecik gerçekten Osmanlı tarih kokan şehir, Osmanlı’ya manevi başkentlik etmiş tarihi bir merkez. Şeyh Edebali, Osmangazi’nin, Ertuğrulgazi'nin burada manevi izlerinin olduğu eserlerinin olduğu bir şehir. Bugün belediye başkanımıza ustalık döneminde tekrar Bilecik'e hizmet için inşallah 5 yıl güzel çalışmalar yapılacak. Türkiye’de AK Parti’yle birlikte merkezi yönetimin Türkiye’deki bütün insanların hangi düşünceye hangi inanışa sahip olursa olsun, Şeyh Edebali’de olduğu gibi “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” üslubuyla temel ilkemiz olmuştur. Merkezi yönetimle birlikte yerel yönetimdeki iktidarla birlikte tüm Türkiye AK Partili belediyelerin milletimize hizmet etme serüveni başlamıştır” dedi.
“TÜRKİYE’DE BELEDİYECİLİK DENİLİNCE AKLA GELEN İLK İSİM RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DIR”
Türkiye’de belediyecilik denilince akla gelen ilk ismin Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ve İstanbul’da belediye başkanı olduğu 1994 yılında gerçekten belediyecilik hizmetleri arasında adeta en temel hizmetleri yaptığını anlatan Gül, “Vatandaşların belediyecilik hizmetlerinden uzak olduğu bir şehrin gerçekten medeniyetler şehri dünyanın baş şehri olabilecek bir niteliğe maddi ve manevi unsurlarıyla hizmetleriyle taşıdık. Bugün 30 Mart seçimlerinde seçim önceki kurulan onca tuzağa rağmen işte yüzde 30’ların altına düştü diye kamuoyunda birtakım olaylara rağmen milletimiz yerel yönetimlerde de bir kez daha AK Parti’yi seçmiştir. Bu seçimlerde yüzde 45 gibi tarihi bir seçimi milletimizin desteğiyle aldık. AK Parti 2004 yılında yerel kalkınma başlıyor sloganıyla Türkiye’de çok güzel şeyler sergiledi. 2004’te milletimiz bu desteği bize verdi. 2009 yılında sloganımız marka şehirler sloganıydı artık ülkelerden ziyade şehirlerin yarıştığı bir dünyadayız. Bugün Bilecik kendi tarihiyle kokan bir gelenek var. Şehirler artık kendileriyle yarışacak hem de ülkeleriyle yarışacaklar” diye konuştu.
“BU MİLLETİMİZ CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN YANINDA OLACAK”
Türk milletinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olacağına inandığını kaydeden Gül, şöyle devam etti:
“Ben inanıyorum ki kendisinden olan kendi değerleriyle barışık ve hangi konuda ne şekilde düşündüğünü siyasetin içinden gelen sokağın içinden gelen bir adaya destek vereceğini düşünüyorum. Bu vesileyle hangi partiye oy vermiş olursa olsun Başbakanımız Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermeleri için kendilerinde istirhamda bulunuyoruz, desteklerini beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Bu milletimiz belediye başkanı olduğu günden beri yanında oldu bu Cumhurbaşkanı seçimlerinde de yanında olacaklarına inanıyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında da inşallah yeni Türkiye emin adımlarla kurulacak. Milletimizde bu desteği verecek. Bizler şehirlere emanet olarak bakıyoruz bizden geçecek ve bir alt nesille verecek şekilde daha güzel bir şekilde teslim edecek. Şehrin belediye başkanı o şehrin sahibi değil o şehrin temsilcisi olarak görüyor AK Partililer. Ben bu vesileyle sayın Başkanımızı tekrar tebrik ediyorum. Bilecikli hemşehrilerimizin verdiği destek içinde ayrıca teşekkür ediyorum. Bu seçiminde hızlı treninde hayırlara vesile olmasını diliyor, Kadir Gecesi'ni ve Ramazan Bayramını da şimdiden tebrik ediyorum.”
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül’ü Bilecik'te görmekten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yağcı, “Yoğun programları üzerine bizleri de ziyaret ettikleri için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bilecik Belediye Başkanı olarak 2004 yılından itibaren görev yapmaktayım. 10 yılı aşkın süredir Osmangazi’nin, Şeyh Edebali’nin, Ertuğrulgazi'nin ayaklarının izi olan bu topraklara hizmet etme gayreti ve çabası içindeyiz. Yerel yönetim üzerine Bilecik’e göreve geldiğimizde maalesef Bilecik hak ettiği hizmetleri alamamış durumdaydı. Alt yapı konusunda çok büyük eksiklikleri vardı. Şehrin mevcut yol imarlarının gerçekten 3’te 1’i çalışır vaziyetteydi. Bilecik’e 11 plakasıyla ile 11 proje sloganıyla hemşehrilerimizin karşısına çıktık. Osmanlı tarih şeridi projemiz kent müzesi projemiz yükselen Türkiye projemiz arıtma tesisi katı atık tesisi kuracağımız. Önemli projelerimizde bu sene yapmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmanın sonunda Bilecik Belediye Başkanı Yağcı, Genel Başkan Yardımcısı Gül’e üzerinde Osmanlı arması olan tabak ve fincan takımı hediye etti.
Daha sonra buradan ayrılan Gül, Memur-Sen ve Ensar Vakfını ziyaret etti. Gül, ikindi namazını da Ensar Vakfında kıldı. Devamında Bilecik Şeyh Edebali Kongre Merkezinde toplantıya katılan Gül, Bilecik Şeyh Edebali Türbesinde düzenlenecek iftar programına katılacak. İftar programının ardından da Erzurumlular Derneğini ziyaret edecek Gül, teravih namazını ise Kayı Boyu Camii’nde kıldıktan sonra Bilecik'ten ayrılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam