AK Partili başkana tutuklama!

 Iğdır'ın Tuzluca İlçesi'nde ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet almak ve yolsuzluk iddialarıyla polis tarafından gözaltına alınan Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Sait Sadrettin Türkan tutuklandı. Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine Emniyet

AK Partili başkana tutuklama!

 

Iğdır'ın Tuzluca İlçesi'nde ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet almak ve yolsuzluk iddialarıyla polis tarafından gözaltına alınan Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Sait Sadrettin Türkan tutuklandı.

 

Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, 15 Mayıs günü saat 05.00'te Tuzluca İlçesi'nde eş zamanlı operasyon düzenledi.

 

İhaleye fesat karıştırmak, rüşvet almak ve yolsuzluk yaptığı iddiaları ile aralarında Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkkan, Muhasebe ve Fen İşleri Müdürlerinin de aralarında bulunduğu toplam 13 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki sorguları tamlanan şüphelilerden 6'si serbest bırakıldı. Bu sabah mahkemeye çıkarılan Başkan Türkan ile birlikte 6 kişi Cumhuriyet Savcılığında ifade verdi.

 

3 kişinin serbest bırakılırken, Başkan Ahmet Sait Sadrettin Türkan, Servet Baydemir ile Yalçın Salmanlı tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. Üç kişi tutuklanarak Iğdır cezaevine gönderildi. Adliye önünde bekleyen yaklaşık 40 kişi 'Tuzluca seninle gurur duyuyor' diye slogan atarak Başkan Tarkan'a destek verdi.

 

Tuzluca Belediyesi'nde ihalede yolsuzluk yapıldığı iddiası ile 31 Ocak 2012'de müfettişler tarafından inceleme yapılmış, belediyeye baskın düzenleyen polis ihale dosyalarına el koymuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam