AK Parti ve Cemaat barışıyor mu?

Operasyonların devam edebileceğini açıklayan Bülent Arınç, gözaltına alınanların kelepçelenmesini eleştirdi. "Operasyon devam edebilir. Bu bağlantıların sadece emniyet ayağı yok, başka yerlerde de ayağı bulunabilir. Ama şunu unutmamamız gerekiyor, soruştu

AK Parti ve Cemaat barışıyor mu?
Operasyonların devam edebileceğini açıklayan Bülent Arınç, gözaltına alınanların kelepçelenmesini eleştirdi.
 
"Operasyon devam edebilir. Bu bağlantıların sadece emniyet ayağı yok, başka yerlerde de ayağı bulunabilir. Ama şunu unutmamamız gerekiyor, soruşturma gizlidir. Başka ülkelerde olduğu gibi ülkede de bu soruşturmanın gizliliğine dikkat edilmeli, insanlar suçlu olduğu sabit olmadan, kesinlikle suçlu olarak teşhir edilmemelidir. Bir de bunların hepsi kamu görevlisi ise bu kamu görevlilerine karşı her zaman yaptığımız gibi fena muameleler, kötü muamele de yapılmamalıdır. Yani arkalarından kelepçelenmemelidir, teşhir edilmemeli, şimdiden suçlu ilan edilmemelidir."
 
"BİZİ AFFEDİN" DEMELERİ LAZIM
AK Parti ve Cemaati çok iyi tanıdığını ifade eden Arınç, yaşanan gelişmelerin bir sulhu getirmeyeceğini gösterdiğini söyledi. Başbakan Yardımcısı Arınç, "AK Parti ile Cemaat arasındaki gelişmeler bir sulhun olmayacağını gösteriyor. İki tarafı da çok iyi biliyorum. İçim yanıyor. Ama yaşananları görmezden gelmeyi, bir şeylerin ortaya çıkması lazım. Belli yerlerde yuvalanmış insanların artık bu işlerden vazgeçmesi gerekiyor. Bir de tabii, 'biz bunları yaptık ama bizi affedin' demeleri lazım. Bunlar yapılmadığı sürece, hiçbir hükümet, hiç bir devlet, kendisine paralel bir yapılanmayı kabul etmez. Biz nasıl KCK'yı kabul etmediysek, onun benzeri başka bir yapılanmayı da kabul etmeyiz. Kendi büyüklerinden emir alarak, yasa dışı, kanunlara aykırı olarak kendi amirlerini bir kenara atmaları, hukuk dışına çıkmaları, kesinlikle kabul edilmez. Onlar bu işlerinden vazgeçer ve nedamet getirirlerse, önümüzdeki bir taraftan da yargı görevini yaparsa, önümüzdeki süreç çok daha barışık olur" diye konuştu.
 
"İSRAİL İLE İŞBİRLİĞİMİZ YOK"
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Filistin'e yönelik kara harekatı başlatan İsrail ile Türkiye arasında ticaretin devam ettiğini belirterek, "İsrail ile ticaret devam ediyor. Alıyoruz, satıyoruz. Bundan dolayı kimse bizi eleştirmesin" dedi.
 
Oto galericiler sitesinin temel atma töreni için dün geldiği Elazığ'da gece yerel yayın yapan Kanal E ve Kanal Fırat televizyonlarının ortak yayınladığı bir programa katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç gündem ile ilgili açıklamalarda bulundu. Filistin'e yönelik kara saldırısı başlatan İsrail ile Türkiye arasında ticaretin devam ettiğini belirten Başbakan Yardımcısı Arınç, "Ticaret devam ediyor. Alıyoruz, satıyoruz. Bundan dolayı kimse bizi eleştirmesin biz alıyoruz, satıyoruz. Öte yandan biz Filistin'in nefes borusuyuz. Biz Filistin'le yaptığımız ticareti ancak İsrail üzerinden yapmak zorundayız. Yardımları gönderirken de İsrail'den istifade etmek zorundayız. Biz ticaretten vazgeçersek, Filistin'den bir şey alamayız, satamayız. Uçaklarına yakıtı veriyormuşuz; bundan daha kötü bir iftira olamaz. İsrail ile en azından 2010 yılından bu yana hiçbir konuda işbirliğimiz yok" dedi.
 
"BİZ TEK ADAM PARTİSİ DEĞİLİZ"
Recep Tayyip Erdoğan'ın karizmatik ve başarılı olduğunu ancak, AK Partinin tek adam partisi olmadığını savunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Tayyip bey şüphesiz karizmatik başarılı bir liderdir. Ama, ona endeksli bir siyaset gütseydik bu kadar başarılı olamazdık. Onun gibi başarılı ve kabiliyetli çok insan var partimizde. Hiç kimse ümitsizliğe kapılmasın. Partiyi Allah'ın izniyle birbirinden değerli insanımız alır, götürürler. Ben kendim bu işlere talip olmam. Bu işleri bu güne kadar yaptık. Kime nasip olacaksa olur. Cumhurbaşkanımız ayrıldıktan sonra 2015 seçimlerine kadar milletvekili olmadığı için Başbakan olması mümkün değil. Başbakan olması mümkün olan bir çok insan var. Onlar bir şekilde götürürler. Genel kongremizi yaparız. 2015 seçimleri önümüzdeki yıl kararındayız. Binde bir ihtimalle erken seçime gittik, o zaman da Abdullah bey seçimlere girer, milletvekili olur, partinin de genel başkanı olur"diye konuştu.
 
"İHSANOĞLUNUN 'ONLARA İHANET EDEMEM' DEMESİNİ BEKLERDİM"
CHP ve MHP'nin ortak Cumhurbaşkanı adayı gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu'nu da 40 yıldır tanıdığını belirten Arınç, "Bizim bildiğimiz bir insandır. Birlikte hac yaptık, birlikte umre yaptık. Bana Cidde'deki rezidansında ailece yemek verdi. Birbirimizi tanıyan ve seven insanlarız. Ama doğrusu CHP'den adaylık gittiği zaman, o kişi ben olsaydım derdim ki, 'siz benden ne gibi eksiklik gördünüz ki Tayyip ve Abdullah beye karşı adaylık sunarsınız. Ben var olduysam onlar sayesinde oldum, onlara ihanet edemem' derdim. Ama o bunu havada kaptı" diye konuştu. Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da daha önce Ekmeleddin İhsanoğlu'nu tanımadığını, adını bile duymadığını ileri sürdü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler