AK Parti gençlerinden çağrı!

AK Parti Gençlik kollarından seçime 5 gün kala Trabzon’daki bütün siyasi partilere Demokrasi ve Hoşgörü çağrısı geldi.Trabzon Gençlik Kolları İl Başkanı Halim Yılmaz, AK Parti’nin seçim faaliyetleri kapsamı içinde tamamen yasal izinle yaptığı şehir süslem

AK Parti gençlerinden çağrı!

AK Parti Gençlik kollarından seçime 5 gün kala Trabzon’daki bütün siyasi partilere Demokrasi ve Hoşgörü çağrısı geldi.

Trabzon Gençlik Kolları İl Başkanı Halim Yılmaz, AK Parti’nin seçim faaliyetleri kapsamı içinde tamamen yasal izinle yaptığı şehir süslemeleri ile bayraklamalarının provokatör gruplarca tahrip edilip sökülüp yırtıldığına dikkat çekerek “Demokratik hoşgörüden nasibini alamayan bu anlayış, hiçbir partinin bünyesinde barındırılmamalı” dedi.

AK Parti Trabzon Gençlik Kolları İl Başkanı Halim Yılmaz, son iki günden bu yana bütün il sathında yaptıkları seçim süsleme ve bayraklamalarına, gizli provokatif bir elin saldırdığına dikkat çekerek “bunu kim yapıyorsa, gerekli suç duyurularını yaptık, demokrasi adına yasal yollardan hakkımızı arayacağız” dedi.

img_2338.jpg

Trabzon’un merkezinde ilçelerinde daha önce belirlenen yerlerde bayraklama ve süsleme yaparak en demokratik hak ve hürriyetlerini kullandıklarını belirten Halim Yılmaz “Dün gece yarısı, özellikle Ayasofya kavşağında ve bazı ilçelerde bayraklarımız kesildi, yerlere atıldı. Bunu yapan kişileri Trabzon’da seçimin hoşgörü ile yürümesine çomak sokan provokatörler olarak Trabzon kamuoyuna şikayet ediyoruz” dedi.

HOŞGÖRÜ, EMEĞE SAYGI VE SİYASİ NEZAKET

Seçimin hoşgörü içinde, emeğe saygı ve karşılıklı müsamaha ile tamamlanması için AK Parti teşkilatları olarak azami gayreti gösterdiklerini belirten Yılmaz “Ama ne yazık ki birileri çıkıyor, AK Partili gençlerimizin emeğini gasp ediyor. Süsleme ve bayraklarımıza saldırıyor. Demokratik anlayışı böyle olan bir düşüncenin iktidara gelmesini düşünmek bile felakettir" dedi.

img_2340.jpg

Yılmaz, AK Parti’ye sistematik olarak Trabzon özelinde bu tür saldırıların yapıldığına dikkat çekerek “Önceleri bunu birkaç saygısız kendini bilmez yaptığı için ciddiye almadık. Ancak baktık ki, bu hareketler bilinçli olarak partimize dönük yapılıyor. AK Parti’nin Trabzon nezdinde gördüğü takdir, Trabzon halkının sahiplenmesi, desteklemesi ve seçimlerde istikrardan yana tavır alması belli ki bazı demokrasi ve hoşgörü düşmanlarının işine gelmiyor. Ama, biz yine AK Partililer olarak bu olaylar karşısında bizi tahrik edenlere en güzel cevabımızı dik duruşumuz demokratik tavrımız ile vereceğiz. Herkesin özgür iradesi ile seçimde karar vermesinin önündeki bütün baskıları lanetliyor, bütün partileri de hoşgörüye ve demokratik duruşa davet ediyoruz” dedi.

Öte yandan edinilen bilgilere göre, önceki gece Ak Parti’nin süsleme ve bayraklarını tahrip eden bir grup, polis tarafından gözaltına alınarak, sabah saatlerinde serbest bırakıldı. AK Parti Trabzon il yönetiminin hukuk masası polisin gözaltına aldığı kişiler hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulundu.

img_2343.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam