Ahmet Kaya'ya Trabzon ekmeği

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Sosyalist Enternasyonal toplantısı için bulunduğu Paris’te Pere Lachaise Mezarlığı’na gitti, Yılmaz Güney ile Ahmet Kaya’nın mezarını ziyaret etti. Güney ve Kaya’nın anıt mezarlarına karanfil bırakan Kılıçdaroğlu, Fatiha okudu.CHP

Ahmet Kaya'ya Trabzon ekmeği

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Sosyalist Enternasyonal toplantısı için bulunduğu Paris’te Pere Lachaise Mezarlığı’na gitti, Yılmaz Güney ile Ahmet Kaya’nın mezarını ziyaret etti. Güney ve Kaya’nın anıt mezarlarına karanfil bırakan Kılıçdaroğlu, Fatiha okudu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Paris’in dünyaca ünlü Pere Lachaise Mezarlığı’nda, iki önemli Türk sanatçı Yılmaz Güney ile Ahmet Kaya’nın mezarını ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, Güney ve Kaya’nın anıt mezarlarına karanfil bıraktı. Kılıçdaroğlu, Güney’in mezarına karanfil bırakmasının ardından kendisine eşlik eden Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Oyan ve Umut Oran’a dönerek, “Fatihamızı da okuyalım” dedi.

Kılıçdaroğlu ve yardımcıları okudukları Fatiha’nın ardından Ahmet Kaya’nın mezarına geçti. 16 Kasım’daki 10’uncu ölüm yıldönümü anma törenleri nedeniyle Kaya’nın anıt mezarı çiçeklerle doluydu. Çiçeklerin yanı sıra Kaya’nın gurbetteki ölümünü hatırlatırcasına “Trabzon ekmeği, tek dal sigara, çiğ köfte, şarap ve kendisine hitaben yazılmış notlar vardı. Kılıçdaroğlu, Kaya’yı da “Fatihasız” bırakmadı, mezara karanfil koyduktan sonra dua etti. Kılıçdaroğlu, gazetecilerin, “Duygularınızı öğrenebilir miyiz?” sorusuna ise “Şu anda izniniz olursa bir şey söylemeyeyim” karşılığını verdi.

Balzac ve Moliere ile aynı mezarlıkta

Kılıçdaroğlu’nun sessizliği tercih etmesinin nedeni ise Yılmaz Güney ve Ahmet Kaya’nın mezarlarını ziyareti sırasında duygulanmış olmasıydı. Kılıçdaroğlu’nun, aralarında, yazar Balzac, soprano Maria Callas, besteci Chopin, yazar Moliere, şarkıcı Edith Piaf, yazar Oscar Wilde ve şarkıcı Jim Morrison gibi dünyanın önde gelen entelektüelleri ile yan yana yatan Güney ve Kaya’nın mezarlarına karanfil bırakması CHP’deki değişim sürecinin önemli göstergelerinden biri oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam