Adnan Kahveci'nin oğlu: Suikastti

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın yakın çalışma arkadaşlarından eski Maliye Bakanı Adnan Kahveci'nin ölümünün üzerinden tam 19 yıl geçti.Otobanda ters yola girip karşıdan gelen araçla çarpışan Kahveci'nin ölümüyle ilgili sır perdesi hâlâ aralanamadı. Bu

Adnan Kahveci'nin oğlu: Suikastti

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın yakın çalışma arkadaşlarından eski Maliye Bakanı Adnan Kahveci'nin ölümünün üzerinden tam 19 yıl geçti.

Otobanda ters yola girip karşıdan gelen araçla çarpışan Kahveci'nin ölümüyle ilgili sır perdesi hâlâ aralanamadı. Bu şüpheli kaza, geçtiğimiz yıl Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamına dahil edildi. Kahveci ailesinin en sessiz ismi Mehmet Bozkurt Kahveci, babasının ölüm yıldönümünde önemli açıklamalar yaptı. Önceleri olaya normal bir kaza olarak baktığını söyleyen Mehmet Kahveci, artık farklı düşünüyor. Turgut Özal'ın ölümüne de atıf yapan Kahveci, "Babam ile Özal'ın ölümünün arka arkaya olması çok şüphelidir. Babamın kazasının arkasından derin yapı çıkabilir." diyor.

Adnan Kahveci, eşi ve iki çocuğu ile birlikte 5 Şubat 1993 tarihinde Bolu-Gerede yakınlarında trafik kazası geçirdi. Kazada Adnan Kahveci ve eşi, olay anında hayatlarını kaybederken, 17 yaşındaki çocukları Aslıhan ve 10 yaşındaki Cihan, yaralı olarak kurtuldu. Bitkisel hayata giren Aslıhan Kahveci, 10 gün sonra vefat etti. Adnan Kahveci, eşi Füsun Kahveci ve 17 yaşındaki kızı Aslıhan Kahveci'nin kabirleri Kartal Yakacık Mezarlığı'nda yan yana bulunuyor.

Kahveci'nin yeni yapılan otobanda ters yola girerek kaza yapması, çeşitli şüpheleri de beraberinde getirdi. 2011 yılında 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamına, dönemin Devlet Bakanı Adnan Kahveci'nin 'şüpheli ölümü' de dâhil edildi. Adnan Kahveci'nin oğlu Mehmet Bozkurt Kahveci, kazanın akıbetine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kaza meydana geldiğinde 18 yaşında olduğunu söyleyen Bozkurt Kahveci, "Ben uzun zaman bu kazanın normal bir kaza olduğuna inandım. Ama şimdi ben de suikast olduğuna inanmaya başladım. Babam levha hatası yapmamıştır. Gösterildiği için o yoldan girmiştir. Üniversite sınavında Türkiye birincisi olmuş bu kadar zeki bir insanın o yola ters girmesinin imkânı yok. Sanki birileri o levhayı bilerek koydu." diyor.

Turgut Özal'ın şüpheli ölümüne de atıfta bulunan Bozkurt Kahveci, "Babam ile Turgut Özal'ın birkaç ay arayla ölmesi şüphelidir. Bunun arkasında derin devletin olduğunu düşünüyorum." diye konuşuyor. Babasının 'Kürt Raporu' hazırladığı için öldürüldüğü iddialarıyla ilgili ise Bozkurt Kahveci, "Babam başta Kürt sorunu olmak üzere her konuda demokratik adım atmaktan korkmazdı. Allah'tan başka kimseden korkmazdı." şeklinde konuşuyor. Bozkurt Kahveci, Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nca babasının ölümünün Özal soruşturması içine alınmasını önemli buluyor. Yeniden soruşturma başlatılmasının umut verici olduğunu kaydeden Kahveci, olayın aydınlatılması için önemli bir adım atıldığını belirtiyor.

HACİZ GELDİ, İŞADAMLARI DURDURDU

Kaza nedeniyle Adnan Kahveci'nin çarptığı otomobilin sürücüsü 24 yaşındaki Murat Demir de yaşamını kaybetmişti. Adnan Kahveci'nin ailesi, Demir'in ailesine 30 milyar liralık tazminat ödemek zorunda kalmıştı. Tazminattan dolayı Kahveci'nin oğullarına haciz gelmiş ancak Adnan Kahveci'nin dostları haczi kaldırmıştı. Özellikle Denizlili işadamları ve birkaç kişinin haczi kaldırmak için çalıştığını belirten Bozkurt Kahveci, kendilerinin cebinden ise 2 bin 500 lira civarında bir meblağ çıktığını söylüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam