Adliye sonrası silahlı kavga

Gümüşhane'de duruşma sonrası taraflar arasında çıkan, 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı silahlı kavgayla ilgili olarak biri tutuklu 5 sanığın yargılanmasına devam edildi. Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, kavga ettiği Kısmet Gedik'i taba

Adliye sonrası silahlı kavga

Gümüşhane'de duruşma sonrası taraflar arasında çıkan, 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı silahlı kavgayla ilgili olarak biri tutuklu 5 sanığın yargılanmasına devam edildi.
 

Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, kavga ettiği Kısmet Gedik'i tabancayla öldürdüğü, Ersin Tosun'u da yaraladığı belirtilen tutuklu sanık MTonyalı ile tutuksuz sanıklardan M.Tonyalı'nın babası M.Tonyalı, amcası A.Tonyalı, müşteki sanık Ersin Tosun ile başka suçtan tutuklu Y.Gedik gelmedi. Duruşmada, sanıkların avukatı Akın Demir ile Ersin Tosun'un avukatı Murat Öztekin hazır bulundu.
 

Tutuklu sanık M.Tonyalı'nın kemik yaşının 18'den büyük olduğuna ilişkin olarak İstanbul Adli Tıp Kurumundan gelen rapor okundu.Sanık avukatı Demir, raporla ilgili görüşünün sorulması üzerine, rapor hakkında beyanda bulunmak için ek süre istedi. Demir, sanığın tutuklu kaldığı sürenin infaza dönüştüğünü savunarak, tahliye edilmesini talep etti.Avukat Öztekin ise sanığın tutukluluk şartlarının ortadan kalkmadığından tahliyesine yönelik talebin reddedilmesini istedi.


Görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, sanığın yaşının tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumundan gelen rapora ilişkin olarak sanık avukatının beyanda bulunması için ek süre verilmesini, tahliye isteminin reddi ve sanığın tutukluluk halinin devamına ilişkin karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, avukat Demir'e M.Tonyalı'nın kemik yaşıyla ilgili rapora ilişkin beyanda bulunması için ek süre verilmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Gümüşhane'de, M.Tonyalı ve oğlu M.Tonyalı'nın tabancayla bacaklarından vurularak yaralanmasıyla ilgili olarak  Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan tutuklu sanık Y.Gedik ile tutuksuz sanıklar Kı.Gedik, A. K.Gedik ve Y.Gedik'in katıldığı 24 Nisan 2009'daki duruşmanın ardından taraflar arasında kavga çıkmış, M.Tonyalı'nın tabancayla vurduğu iddia edilen Kısmet Gedik ölmüş, Ersin Tosun yaralanmıştı. Tutuklanan M.Tonyalı ile azmettirici olduğu ileri sürülen babası M.Tonyalı ve adam öldürmeye teşebbüs ettiği belirtilen amcası A.Tonyalı ile kavgaya karışan Yaşar Gedik ve Ersin Tosun hakkında dava açılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler