Adıyaman’da, Fırıncılar 80 Derece Sıcaklıkta Oruç Tutuyor

 Adıyaman’da ekmek ve pide yapan fırıncılar, sıcak havaya ve fırın ocağının ateşine rağmen oruç tutuyor. Ramazan ayında iftar sofralarına ekmek ulaştırabilmek için çabalayan fırıncılar, 80 derece sıcak ortamda oruç tutuyor. Hava sıcaklığının 38 dereceye u

Adıyaman’da, Fırıncılar 80 Derece Sıcaklıkta Oruç Tutuyor
 Adıyaman’da ekmek ve pide yapan fırıncılar, sıcak havaya ve fırın ocağının ateşine rağmen oruç tutuyor. 
Ramazan ayında iftar sofralarına ekmek ulaştırabilmek için çabalayan fırıncılar, 80 derece sıcak ortamda oruç tutuyor. Hava sıcaklığının 38 dereceye ulaştığı Adıyaman’da, fırında çalışan ekmek ve pide ustaları, fırının karşısında zor koşullara rağmen işlerini yapıyor. Sıcak fırının karşısında çalışmak zorunda kalan fırıncılar zor da olsa oruçlarını tutmaya çalışıyor.
Ne kadar işleri zor olsa da dayandıklarını belirten fırıncı ustaları, “Vallah insanlar dışarıda dayanamıyor. Dışarı sıcaklığı 40 derece, bizim şuan bulunduğumuz yer 80 derece. Ona göre hesaplayın işte durumumuzu. Artık bir alışkanlık olmuş bu bizim için o kadar da zor gelmiyor artık” şeklinde konuştular.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam