Adada sel olmaz demeyin Türkiye'de oldu!

Gökçeada'da dÜn meydana gelen sel felaketinin ardından yapılan hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Çanakkale Valiliği'nin verdiği bilgilere göre; ilçede 115 işyeri ve konut zarar gördü, 18'i yabancı plakalı toplam 52 araç selden etkilendi.  Dolu ve yağmu

Adada sel olmaz demeyin Türkiye'de oldu!
Gökçeada'da dÜn meydana gelen sel felaketinin ardından yapılan hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Çanakkale Valiliği'nin verdiği bilgilere göre; ilçede 115 işyeri ve konut zarar gördü, 18'i yabancı plakalı toplam 52 araç selden etkilendi. 
 
Dolu ve yağmurun ardından dağlardan gelen su ilçe merkezini sular altında bırakmasının zarar açıklandı. Çanakkale Valiliği, Gökçeada’da önceki gece meydana gelen sel felaketinin verdiği zararları yazılı bir açıklama ile duyurdu. Açıklamada, 5 saatte son 20 yılın maksimum seviyesinden daha fazla yağış düştüğü açıklandı.
 
Sel felaketine, ilçe merkezindeki Çınarlıdere’nin menfezlerinin tıkanmasının neden olduğu belirtilirken, metrekareye düşen 144 kg yağışın oluşturduğu selin, cadde üzerinde park halindeki araçları sürüklediği, iş yeri ve konutların zemin ile bodrum katlarında maddi hasar oluşturduğu ifade edilen açıklama şöyle: "Sel felaketinde 2 büyükbaş, 60 küçükbaş hayvan telef olmuştur. 18 adeti yabancı plakalı 52 araç hasar görmüş, 115 iş yeri ve konutta maddi zarar meydana gelmiştir. Bildirilen saatlerde, ilçede Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE ) tatbikatı için görevli bulunan 30 personel Dereköy civarında araç ve lojistikleriyle konuşlu durumdaydılar.
 
Selde mahsur kalan 5 vatandaş, arama kurtarma ekipleri, silahlı kuvvetler ve belediye ekiplerince kurtarılmış, hafif yaralı olan 4 kişi ayakta tedavi edilerek taburcu edilmiştir.Kızılay tarafından, çay ve içme suyu dağıtımı için bir TIR Gökçeada’ya gönderildi." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam