Acemi kasaplar iş başında

Kurban Bayramı'nda kendisini keserek ya da kurbanlıklar tarafından yaralanan yüzlerce kişi hastanelere koştu. Sabah saatlerinde hastanelerin acil servisleri doldu taştı.SAMSUNSamsun'da kurban keserken el ve ayak bölgelerinden kendilerini keserek yaralayan

Acemi kasaplar iş başında

Kurban Bayramı'nda kendisini keserek ya da kurbanlıklar tarafından yaralanan yüzlerce kişi hastanelere koştu. Sabah saatlerinde hastanelerin acil servisleri doldu taştı.

SAMSUN

Samsun'da kurban keserken el ve ayak bölgelerinden kendilerini keserek yaralayan acemi kasaplar, sabahın erken saatlerinden itibaren hastanelerin acil servisine akın ettiler. Bazı vatandaşlar ise kurbanlık hayvanın sıkıştırıp sürüklemesi sonucu yaralanarak hastanelik oldular. Kurbanını keserken yaralanan ve acile başvuran vatandaşlar ayakta tedavi edildi.

Uzmanlar, bayramın diğer günlerinde kurban kesecek olan vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

ERZURUM

Erzurum'da Kurban Bayramı'nın ilk gününde yine bildik manzaralar yaşandı. Bayramın ilk saatlerinde 15 acemi kasap kurban yerine kendini kesti.

Bayram namazından çıkan vatandaşlar kurbanlıklarını belediyelerin belirlediği alanlarda kesmeye başladı. Kurban kesimi sırasında sıkça istenmeyen kazalar yaşandı. Erzurum il genelinde bayram namazından sonraki ilk iki saat içerisinde 15 acemi kasap kendisini ya da kurban keserken yardım eden kişiyi de bıçakla yaraladı. Yaralılar il ve ilçe devlet hastaneleri ile Atatürk Üniversitesi Aziziye Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde tedavi altına alındı. Yaralılar el, parmak, yüz veya ayaklarında oluşan kesiklerle acil servislere müracaat etti. İbrahim Batur isimli kasap, kurbanlık büyükbaş hayvanı traktör römorkundan indirirken hayvanın boynuz darbesinden kaçarken sağ elini römork kasasına sıkıştırdı. 3 parmağı kırılan ve elinde yaralar oluşan Batur, tedavisi yapıldıktan sonra taburcu edildi.

KIRIKKALE

Kırıkkale'de kurban kesen acemi kasaplar çeşitli yerlerinden yaralandı. 40 acemi kasap Yüksek İhtisas Hastanesi, Devlet Hastanesi ve Üniversite Hastanesi'ne gelerek tedavilerini yaptırdı. Hastanenin acillerine getirilen kasaplar, tedavilerinin ardından taburcu edildi. Taburcu edilen kasaplar, yarım kalan işlerini tamamlamak için evlerinin yolunu tuttu.

ADANA

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne saat 09:30 ile 10:00 arasında 10 kişi gelerek tedavi oldu. Elini keserek acil servise koşan Banu Arslan (63), koyunu parçalarken elini kestiğini söyledi. Yaralılar ayakta tedavi edildikten sonra evlerine döndü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam