8 günlük bebek feci şekilde can verdi

Ankara'da bir evde çıkan yangında 1 bebek hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı. Yangında alevlerin arasında kalarak hayatını kaybeden Melisa bebeğin henüz 8 günlük olduğu öğrenildi. Bina sakinleri, 8 günlük Melisa bebeğin hayatını kaybettiğini öğrenince

8 günlük bebek feci şekilde can verdi

Ankara'da bir evde çıkan yangında 1 bebek hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı. Yangında alevlerin arasında kalarak hayatını kaybeden Melisa bebeğin henüz 8 günlük olduğu öğrenildi. Bina sakinleri, 8 günlük Melisa bebeğin hayatını kaybettiğini öğrenince gözyaşlarına hakim olamadı. 

Olay, Keçiören, Ufuktepe Mahallesi, İsmail Gülgeç Caddesi'ndeki Kurtuluş Apartmanı'nın 10 numaralı dairesinde gece saatlerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, aile yeni doğan bebekleri Melisa'nın üşümemesi için odasında katalitik sobayı yaktı. Sobaya yakın olan Melisa bebeğin yatağı alev aldı. Bu sırada yangına uyanan aile bireyleri Melisa bebeğin odasına geldi. Alevlerin yükseldiğini gören anne ve baba bağırmaya başladı. Seslere uyanan bina sakinleri durumu polis, sağlık ve itfaiye ekiplerine bildirdi.
 
İtfaiye ekipleri gelene kadar bina sakinleri yangına kendi imkanlarıyla müdahale ederken, duman kısa sürede bütün binayı sardı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yapılan çalışmaların ardından yangın söndürüldü. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, alevlerin arasında kalan Melisa bebeğin yaşamını yitirdiğini belirledi.
 
Dumandan etkilenen Serdar, Şefika, Esra (5) Kaşbaşı ile aileyi yangından kurtarmaya çalışan Şahan ve Gökhan Sönmez, sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalelerinin ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Baba Serdar Kaşbaşı'nın da bebeğini kurtarmak isterken kolunun yandığı öğrenildi.
 
ERKEN GELDİĞİ HAYATA TUTUNAMADI
 
Melisa bebeğin yaşamını yitirdiğini öğrenen bina sakinleri gözyaşlarına hakim olamadı. Olay yerine gelen ailenin yakınları da sinir krizleri geçirdi. Bu arada, Melisa bebeğin sezaryenle erken doğduğu ve henüz 8 günlük olduğu öğrenildi. Ailesi tarafından dün sabah hastaneye götürülen Melisa bebeğin sağlık durumunun da iyiye gittiği belirtildiği öğrenildi. Baba Serdar Kaşbaşı'nın özel bir kurumda güvenlik görevlisi olarak çalıştığı bildirildi.
 
Bina sakini Ali Rıza Yıkılmaz, yangınla ilgili, "Bir ses duyduk ve bağrışmaları duyunca koşarak aşağı indik. Duman binanın en üst katına kadar gelmişti, aşağı zor indik. Yangının katalitik sobadan kaynaklandığını söylüyorlar. Doğalgaz pahalı diye katalitik soba yakmışlar. Evde 4 kişi kalıyorlardı. Bebek daha bir haftalıktı, hastaneden pazartesi günü taburcu olmuştu. İçeride bir tek o kaldı. Diğer 3 kişiyi kurtardık" diye konuştu.
 
Öte yandan, soğuk nedeniyle yerlerin buz tutmasıyla kayan bina sakini Ali Rıza Yıkılmaz, yere düştü. Olay yerinde bulunan sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Yılmaz, hastaneye kaldırıldı. Yılmaz'ın durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Olay Yeri İnceleme ekipleri yangının meydana geldiği evde incelemelerde bulundu.
 
Komşuları tarafından dışarı çıkarılan Melisa bebeğin yanmış yatağı ise dikkat çekti. Yapılan incelemelerin ardından battaniyeye sarılan Melisa bebeğin cesedi, Keçiören Belediyesi'ne ait cenaze aracı ile Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler