7 yılda 7 muhtar kalpten öldü

Gümüşhane Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Sebat Turan, 7 yılda 7 köy ve mahalle muhtarının kalp krizinden görevi başında öldüğünü söyledi. Yaptığı açıklamada, 2004 -2009 dönemi ve 2009 -2014 dönemi için seçilen muhtarların başkanlığını yaptığını belirten

7 yılda 7 muhtar kalpten öldü

Gümüşhane Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Sebat Turan, 7 yılda 7 köy ve mahalle muhtarının kalp krizinden görevi başında öldüğünü söyledi.
 

Yaptığı açıklamada, 2004 -2009 dönemi ve 2009 -2014 dönemi için seçilen muhtarların başkanlığını yaptığını belirten Turan, bu süre içerisinde kaybettikleri muhtarların hepsinin kalp krizinden öldüğünü söyledi.
 

Güngören köyü muhtarı Talip Kaplan, Aktutan köyü muhtarı Tahsin Yavuz, Karamustafa Köyü muhtarı Yüksel Çepe, Hacıemin mahallesi muhtarı Yunus Odabaş, Güvercinlik köyü muhtarı Naci Güvercin, Yağmurdere köyü muhtarı Bilal Er ve son olarak Eskibağlar mahallesi muhtarı Yunus Kullukçu’nun görev süresi içerisinde öldüklerini hatırlatan Turan, muhtarların aldıkları ödeneklerin işsizlik parası kadar bile olmadığını, muhtarlara verilen ödeneklerin aslında harçlık olduğunu ifade etti.
 

Zor şartlar altında çılan muhtarların sosyal güvencesinin olması gerektiğine de değinen Dernek Başkanı Turan, “İşsizlik parasının 1500 TL’ye çıkarılması konuşulan bu günlerde muhtarlara verilen ödenekler çok azdır. Nisan ayında çıkacak denilen köy yasası bir başka bahara bırakıldı.” diye konuştu.
Turan ayrıca, Gümüşhane Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi polikliniği ile görüştüklerini, olası kalp rahatsızlıklarına karşı derneğe üye 110 köy ve mahalle muhtarının buraya götürülecek muayene ettirileceğini de sözlerine ekledi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam