528 Yılla Yargılanacak

 Adana'da 12 ile 17 yaşları arasındaki çocukları bölücü terör örgütü PKK'nın gösterilerinde kullanıp, hırsızlık ve uyuşturucu sattırdıkları iddiasıyla 4 ay önce gözaltına alınan çete üyelerinden 9'u hakkında, '18 yaşını doldurmamış kişilere karşı insan ti

528 Yılla Yargılanacak

 

Adana'da 12 ile 17 yaşları arasındaki çocukları bölücü terör örgütü PKK'nın gösterilerinde kullanıp, hırsızlık ve uyuşturucu sattırdıkları iddiasıyla 4 ay önce gözaltına alınan çete üyelerinden 9'u hakkında, '18 yaşını doldurmamış kişilere karşı insan ticareti' suçlamasıyla 528 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

 

Adana'da küçük çocukları korkutup hırsızlık yaptırdıkları, dolandırıcılık olaylarına karıştıkları, bölücü terör örgütü eylemlerini organize ettikleri ileri sürülen bir hırsızlık çetesi çökertildi. Polis, Adana'nın yanı sıra Diyarbakır ve Bursa'da eş zamanlı operasyonla 82 adrese düzenlediği baskınla 51 kişiyi gözaltına aldı.

 

Emniyet Asayiş Şubesi Hırsızlık Bürosu ekipleri, merkez Seyhan ilçesi Denizli, İsmetpaşa, Narlıca, Mithatpaşa ve Yeşilevler mahallelerinde, yaşı küçük çocukları korkutarak hırsızlık yaptırdıkları, uyuşturucu satışı, sahte altın bilezik satmak suretiyle dolandırıcılık, polise taş atma, bölücü terör örgütü PKK adına yasa dışı gösteri düzenleme ve likit bomba eylemlerini gerçekleştirdikleri belirlenen bir çeteyi takibe aldı. 9 aylık teknik ve fiziki takip sırasında çete üyelerinin, Adana'nın yanısıra Diyarbakır ve Batman'da 82 olay gerçekleştirdikleri belirlendi. Eş zamanlı operasyonla çete üyelerinin belirlenen adreslerine Özel Harekat, Çevik Kuvvet polisi ile hava destekli baskın yapıldı.

 

'Gözyaşı' kod adlı operasyondaki aramalarda 8 tabanca, 4 av tüfeği, 4 kuru sıkıdan dönme tabanca, bin 500 gram esrar maddesi, 150 adet tabanca fişeği, 40 sahte altın bilezik, 100 çift güvercin, 3 adet sahte altın bilezik ayar cihazı, 2 adet sustalı bıçak, 1 dizüstü bilgisayar, 53 adet çalıntı cep telefonu, 16 tahsil edilmek üzere 45 bin lira tutarında senet ele geçirildi. Çete üyelerinin, sahte bileziklere 22 ayar mührü vurarak, "Uygun fiyattan vereceğim" diye sattıkları, alan kişilere de "Keriz" dedikleri belirlendi. Kuş hastası çete elebaşı Yenal Y.'nin "adam öldürmek" suçundan 9 yıl cezaevinde yattığı öğrenildi.

 

Mahallede baskı kuran Yenal Y.'nin "Kuşcu" lakabıyla tanındığı, kıymetli kuşları ise çete üyelerine çaldırdığı ortaya çıktı. Polis, Yenal Y.'nin çaldırdığı kuşları 'Biz silahlı örgütüz' diye tehditle sattığını tespit etti. Ele geçirilen 100 güvercin, sahiplerine teslim edildi.

 

Emniyet'te ifadeleri alınan 51 kişiden 14'ü serbest bırakılırken, 37 kişi adli mercilere sevk edildi.

 

Polis, cumhuriyet savcısının talimatıyla çocukları ailelerine teslim etti. Çete elebaşı Yenal Y. ile ona destek verdikleri ileri sürülen Burhan D. ve Orhan K. tutuklandı. 6 çete üyesi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Cumhuriyet savcısı, 3'ü tutuklu 9 çete üyesiyle ilgili iddianameyi tamamladı. Çete üyeleri hakkında, "Silahlı suç örgütü kurma, yönetme, üye olma, suç örgütü ile birlikte hareket etme, uyuşturucu ticareti, kasten adam öldürme, insan ticareti, nitelikli yağma, nitelikli hırsızlık, dolandırıcılık, kasten adam yaralama, PKK/KCK terör örgütü adına faaliyette bulunma, cebir ve tehdit" suçlarından, Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İddianamede, çete elebaşı Yenal Y. ile desteklçileri Burhan D.'nin 132'şer yıl, Yahya K.'nin 96 yıl, Orhan K. ile Numan T.'nın 48'er yıl, Yahya K. ve Atilla A.'nın 24'er yıl, Muharrem Ö. ve İhsan T.'nın ise 12'şer yıl hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam