50 yıllık su ihtiyacı karşılanıyor mu?

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinin doğal kaynaklı olarak içme suyu ihtiyacının yanı sıra 12 köyün sulama ihtiyacını karşılayacak olan Hasanlı Göleti Sulama ve İçme Suyu Projesi’nde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Geçtiğimiz yıl ihalesi yapılıktan sonra m

50 yıllık su ihtiyacı karşılanıyor mu?

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinin doğal kaynaklı olarak içme suyu ihtiyacının yanı sıra 12 köyün sulama ihtiyacını karşılayacak olan Hasanlı Göleti Sulama ve İçme Suyu Projesi’nde çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl ihalesi yapılıktan sonra müteahhit firmanın çalışmalara başlamasının ardından gölet tüneli tamamlanma aşamasına geldi.

Göreve geldikten sonra ilçenin içme suyu ihtiyacını giderebilmek için yoğun mesai harcayan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan’da çalışmaları yakından takip ediyor.
Son olarak Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhun Çorbacı ve Belediye Meclis Üyesi Mustafa Uğur ile birlikte gölet inşaatını ziyaret eden Arslan, firma yetkililerinden detaylı bilgi aldı.

“İLÇENİN 50 YILLIK İÇME SUYU İHTİYACI KARŞILANACAK”

Taşköprü’nün 50 yıllık kaliteli içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Hasanlı Göleti inşaatındaki çalışmanın memnuniyet verici olduğunu kaydeden Arslan, “İlçemizin en önemli sorunların biri olan içme suyu ihtiyacı ile 12 köyün sulama ve içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Hasanlı İçme Suyu Göletimizin inşaat çalışmaları devam ediyor. İnşallah önümüzdeki yıl gövde kısmının beton faaliyetiyle ilgili bir çalışma olacak. Ancak şuandaki gelişmeler, hükümetimizin sağladığı ödenek işin çok kısa zamanda bitirileceğini ve ilçemizin sağlıklı, kaliteli, nitelikli içme suyuna kavuşması açısından son derece sevindirici. Bu proje ile aynı zamanda elektrik maliyetinden tasarruf edeceğiz. Bir aksilik olmadığı sürece güçlü ve tek başına iktidarla 2017 yılında Taşköprü’de doğal cazibeli içme suyunun musluklarımızdan akmasını hedefliyoruz. Bütün planlarımız bu doğrultuda” dedi.
Arslan, barajın yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

“OSB’DE İŞLER YOLUNDA”

Taşköprü Organize Sanayi Bölgesinde işlerin yolunda gittiğini ifade eden Arslan, “Sadece içme suyu değil, ilçemizin en önemli sorunlarından birisi olan ve memleketimizin geleceğini garanti altına alacak, gençlerimizin istihdamını sağlayacak olan ve kaybettiklerimizi ilçemize yeniden kazandıracak olan Organize Sanayi Bölgemizin bir an önce hayata geçmesi noktasında da gerek Bakanımız gerekse milletvekillerimizin katkısıyla oldukça iyi bir şekilde devam ediyor. Taşköprü OSB’de kamulaştırmalarımız bitti ve bedellerini ödedik. Şuanda imar planı zemin etütleri, parselasyon ve alt yapı çalışmaları devam ediyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yatırım programına da alınan bizim için hayati önem arz eden Taşköprü OSB’de işler hedeflediğimizden de daha iyi bir şekilde devam etmekte” şeklinde konuştu.

“PROJELERİMİZ GÜÇLÜ BİR İKTİDARLA AKSAMADAN DEVAM EDECEKTİR”

Arslan, şunları kaydetti: “Umuyorum, yerel yönetimle genel iktidarın buluşması sonucu son yıllarda gerek ilçemizde gerekse ülkemizde devam eden yatırımlar, 1 Kasım genel seçimlerinde de güçlü ve tek başına bir iktidarla aksamadan devam edecektir”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler