50 bin liralık altını sahibine verdi!

Almanya'da çalışan Abdurrahman Kılıç, amcasının oğlunun düğünü için Erzurum'dan aldığı altın bilezikleri Bayrampaşa'daki iş yerine götürmek için Atatürk Havalimanı'nda taksi tuttu. 14 yıldır taksicilik yapan Ayhan Güven'e (32) ait taksiye binen Kılıç, Bay

50 bin liralık altını sahibine verdi!

Almanya'da çalışan Abdurrahman Kılıç, amcasının oğlunun düğünü için Erzurum'dan aldığı altın bilezikleri Bayrampaşa'daki iş yerine götürmek için Atatürk Havalimanı'nda taksi tuttu. 14 yıldır taksicilik yapan Ayhan Güven'e (32) ait taksiye binen Kılıç, Bayrampaşa'da indiğinde içinde altın bulunan çantayı takside unuttu. İş yerine vardığında altınları araçta bıraktığının farkına varan Kılıç önce bilinmeyen numaralar servisini arayarak Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi'nin telefonunu öğrendi. Daha sonra taksiciler kooperatifini arayan Kılıç, durumu buradaki yetkililere bildirdi. Atatürk Havalimanı Kooperatif merkezinden yetkililer kendilerine bağlı tüm taksileri anons ederek araçlarında unutulan çanta olup olmadığını sordu. Yapılan anons üzerine aracını kontrol eden Güven, çantanın aracında unutulmuş olduğunu görerek vakit kaybetmeden Atatürk Havalimanı'na geri döndü. Taksi durağına gelen Güven, burada içi altın bilezikle dolu olan çantayı sahibine teslim etti.

TAKSİCİYE ÖDÜL VERECEK

Erzurum'dan uçağa binerek, Atatürk Havalimanı'nda indiğini ve daha sonra bir taksiye binerek iş yerine gittiğini belirten Abdurrahman Kılıç, "Taksiye bindiğim sırada elimde iki tane çanta vardı. Birisinin içerisinde amcamın oğlunun biriktirdiği paralarla aldığım ve düğünü için istediği yaklaşık 50 bin TL değerinde altınların bulunduğu çanta vardı. Ve ben o çantayı takside unuttum. Arkadaşlar çantanın bulunduğunu söyleyince buraya geldim. Çantayı bulan arkadaşıma çok teşekkür ediyorum" dedi. Altınları bulan taksiciye ödül vereceğini ifade eden Kılıç, miktarı kameralar karşısında söylemekten çekindi.

"ALTINLARI ALMAYI AKLIMIN UCUNDAN BİLE GEÇİRMEDİM"

İlk etapta olayın farkına varmadığını aktaran taksi şoförü Ayhan Güven, "Telsizden taksilerin birisinde bir çantanın unutulduğu yönünde anons yapıldı. Aracımı incelediğimde, çantayı buldum ve hemen Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatif Birliği'ne geldim. Daha sonra beyefendi içi altın dolu çantayı teslim aldı" diye konuştu. Altınları almayı asla aklından geçirmediğini ifade eden taksici, "Altınlar taksimin fiyatının yaklaşık 5 katı. Bu aziz ve mübarek Regaip Kandili'nde böyle bir şeyin olması çok iyi oldu" şeklinde konuştu.

Aracında para unutulması durumunda sahibine teslim etmekte asla tereddüt etmeyeceğini ifade eden duraktaki taksicilerden Celal Güven, geçtiğimiz yıllarda bir müşterisinin taksisinde 70 bin sterlin unuttuğunu ve geri verdiğini anlattı.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam