4,5 yaşındaki mahkemelik çocuk

 Vücudunda çıkan yaralar nedeniyle rapor almak için götürüldüğü İzmit'teki özel hastanede, Kabuki Make-Up Sendromu (KMS) hastası olan 4,5 yaşındaki çocuğun kendisini muayede eden cildiye doktoruna kontrolsüz bir davranışla tokat atması, doktor ile aileyi

4,5 yaşındaki mahkemelik çocuk

 

Vücudunda çıkan yaralar nedeniyle rapor almak için götürüldüğü İzmit'teki özel hastanede, Kabuki Make-Up Sendromu (KMS) hastası olan 4,5 yaşındaki çocuğun kendisini muayede eden cildiye doktoruna kontrolsüz bir davranışla tokat atması, doktor ile aileyi mahkemelik etti.

 

Psikolojisinin bozulduğunu belirten doktor, ailenin özür bile dilemediğini, olaya alaycı tavırlarla yaklaştığı gibi yerel bir gazeteye de kendisi hakkında rencide edici açıklamalar yapıldığını belirterek 6 bin TL maddi, 24 bin TL de manevi tazminat istemiyle dava açtı.

 

Tokat davası geçtiğimiz yıl Temmuz ayında İzmit kent merkezindeki özel bir hastanede yaşandı. 32 yaşındaki Deniz karagöz, geçtiğimiz yıl 4,5 yaşında olan ve Kabuki Make-Up Sendromu (KMS) hastası oğlu Toprak'ı vücudunda çıkan yaralar nedeniyle hastaneye getirdi. Cildiye doktoru Berna Aksoy çocuğun önce ellerini muayene etti. Bu hastalık nedeniyle kontrol dışı davranışlarda bulunabilen çocuğun ağzının içini de muayene etmek isteyen doktor eğildiğinde, muayene sırasında annesinin kucağında olan çocuk bir anda Doktor Berna Aksoy'un yüzüne şiddetli bir tokat attı.

 

ANNE OLAYI YEREL GAZETEYE ANLATINCA

Neye uğradığını şaşıran doktor yaşadığı şokla o an muayeneyi bırakıp masasına geçip otururken, iddialara göre anne kendisi doktordan özür dilemediği gibi, çocuğuna da alaycı üsluplarla özür diletmeye çalıştı. Annenin iddiasına göre doktor muayeneyi yarım bıraktı. Anne bu olayı bir yakını aracılığıyla yerel bir gazeteye anlattı ve gazetede doktoru küçük düşürücü olduğu iddia edilen bir yazı çıkınca da taraflar mahkemelik oldu.

 

ANNENİN İDDİALARI

Olayı anlatan Anne Deniz Karagöz şunları söyledi:

 

Olay oğlumuzun elinde çıkan yaralarla başladı. Geç algılama ve kasların çalışma bozukluğu olan Kabuki Make-Up Sendromu hastalığı olduğunu öğrendik. Konak Hastanesi'nde cilt doktoru güzel bir yüzle karşıladı bizi. Oğlumun saldırgan bir yapısı olduğu için doktora kucağımda bakmasını söyledim. Muayene sırasında oğlum Toprak bir anda doktora tokat attı. Özür diledim. Sonra yanaklarında ve bacaklarında da yaralar olduğunu söyledim. O da bakmayacağını ve ikinci bir tokadı yemeye hazır olmadığını söyledi. Ben doktora 'siz anne misiniz' diye sordum ve 4.5 yaşındaki çocuğun ne yapacağını tahmin edebilirsiniz diye söyleyerek odadan çıktım. Başhekimle görüşmek istedim, benimle görüşmediler. Hasta haklarındaki biri bizi başka bir doktora yönlendirdi. İl sağlık müdürlüğüne mail attım. Yerel bir gazeteye de bu konuyla ilgili bir haber çıktı. 6 ay sonra evime suç duyurusu ve 30 bin TL tazminat davası açılan bir kağıt geldi. İş anlamındaki kayıpları olduğu için maddi ve manevi olarak açılmış. Savcılığa bulundukları suç duyurusundan ise takipsizlik kararı çıktı. Tazminat duruşmaları yeni başladı.

 

AVUKATI KONUŞTU

Tazminat davası şu anda Kocaeli Asliye Hukuk mahkemesinde devam ederken geçtiğimiz günlerde yapılan ilk duruşmanın ardından dava Eylül ayına ertelendi. Olayla ilgili görüşünü almak istediğimiz Dr. Berna Aksoy ise konunun yargıda olduğunu ve kendisinin konuşmak istemediğini belirterek avukatıyla görüşülmesini istedi. Avukatı Ali Haydar Konca ise, olayın çocuğun tokat atması olmadığını, annesinin o anki ve sonraki tutumu olduğunu söyledi. Avukat Ali Haydar Konca, "Anne müvekkilimi muayeneyi yarım bıraktı diye birçok yere şikayet etmiş. Muayene yakım bırakılmamış. Ayrıca yerel gazeteye müvekkilimi rencide edici açıklamalarda bulunulmuş" dedi.

 

Mahkemeye verilen 6 bin TL maddi, 24 bin TL manevi tazminat istenen dilekçede ise anne "Deniz Karagöz'ün Çocuk bir tokat atmışsa ne olmuş. Senin çocuğun sana tokat atmıyor mu?" şeklinde sözler sarfettiği, yediği tokat nedeniyle büyük bir ruhsal çöküntü yaşadığı, ayrıca kendisinden özür dilenmesi gerekirken kullanılan dilin kendisini daha da üzdüğü belirtiliyor.

 

DOKTOR, DÜŞÜK MAAŞ ALMIŞ

Dilekçede ayrıca bu olayın ardından Dr. Berna Aksoy'un rahatsızlandığı, kendisine 3 günlük rapor verildiği, geçirdiği psikolojik sarsıntı nedeniyle motivasyonunu ve çalışma şevkini kaybettiği belirterek 2011 yılı Haziran ayı cirosunun 51 binden 34 bine düştüğü, cirosunun düşmesi sonucu da 6 bin TL düşük ücret aldığı vurgulanıyor. Bu ilginç tazminat davasının duruşmalarına Eylül ayında devam edilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam