'45 yaşında emekli olalım'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Dünyada şuanda hangi ülkeye bakarsanız bakın 60-65 ve 67 yaş emekliliğin filli olarak olduğunu göreceksiniz. Haklar ve yaşanan sıkıntılar konuşulabilir ama tekrar erken emeklilik diye konuşmamız doğru değil"

'45 yaşında emekli olalım'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Dünyada şuanda hangi ülkeye bakarsanız bakın 60-65 ve 67 yaş emekliliğin filli olarak olduğunu göreceksiniz. Haklar ve yaşanan sıkıntılar konuşulabilir ama tekrar erken emeklilik diye konuşmamız doğru değil" dedi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu, Türkiye ve Orta-Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİ) ile Devlet Personel Başkanlığı'nın 2014 yılı bütçeleri ele alındı. Emekliliklerde yaşa takılanlar konusunun parti meselesi olarak konuşulmayacak bir konu olduğunu ve CHP'li milletvekillerinin SSK kökenli olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bile bu durumu kabul ettiremeyeceğini belirten Çelik, şöyle konuştu:

"Türkiye'de emeklilik yaşı şuanda 49-50. Bu yaşta emeklilik dünyanın hiçbir yerinde yok. Talep edilen şu; '50 yaşında emekli olmayalım, 45 yaşında olalım'. Hangi milletvekili buna 'evet' diyebilir. Bu doğru bir yaklaşım değil. Bu geçiş çok uzun kademelendirme şeklinde olmuş. Yani 1999'da çıkmış, 2028 yılına kadar kademelendirme. Bugün halen 50 yaş emekliliği var. Dünyada şuada hangi ülkeye bakarsanız bakın 60-65 ve 67 yaş emekliliğin filli olarak olduğunu göreceksiniz. Haklar ve yaşanan sıkıntılar konuşulabilir ama tekrar erken emeklilik diye konuşmamız doğru değil."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam