44 yıl sonra yeniden aranacak

 Maden Tedkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü tarafından, Gaziantep’in Araban ilçesine bağlı Ziyaret Köyü Ören mevkiinde jeotermal su arama çalışmaları için sondaj yapılıyor. MTA yetkililerinin yaptığı çalışmalar ve uzman ekiplerin bölgede yaptığı inceleme

44 yıl sonra yeniden aranacak

 

Maden Tedkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü tarafından, Gaziantep’in Araban ilçesine bağlı Ziyaret Köyü Ören mevkiinde jeotermal su arama çalışmaları için sondaj yapılıyor.

 

MTA yetkililerinin yaptığı çalışmalar ve uzman ekiplerin bölgede yaptığı inceleme ve araştırmaların tamamlanmasının ardından, Araban’da bölge halkının talebi yerine getirildi. 1968 yılında kendiliğinden artezyen şeklinde çıkan ve 1969 yılında kuruduğu iddia edilen jeotermal su için sondaj çalışmalarını MTA Genel Müdürü Abdullah Tombul başlattı.

 

Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyen Tombul, ’’Yaptığımız inceleme ve araştırmalarımız sonucunda jeotermal su için çalışmalarımızı başlattık. Jeotermal su arama çalışmalarımızdan umutluyuz. Çünkü uzun zamandır yaptığımız inceleme ve araştırmalarımızdan elde ettiğimiz bulgular bu yönde.” dedi.

 

Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir de “İnşallah, burada 44 yıl önce kaybettiğimiz şifalı suyumuzu yeniden buluruz. Hem ilçemiz, hem Gaziantepimiz, hem de bölge halkı ve tüm Türkiye bu jeotermal sudan 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam