40 bin Türk'e iş müjdesi!

Hollanda'nın Brainport Bölgesi Ekonomi ve Uluslararası İlişkiler Bakanı L.W.L Pauli'nin 10 tasarımcı, 15 işadamıyla katıldığı etkinlik sırasındaki görüşmeler sonrasında yaptığı açıklamalar, Galata Köprüsü'nün Hollanda ile Türkiye arasında iş bağlantıların

40 bin Türk'e  iş müjdesi!

Hollanda'nın Brainport Bölgesi Ekonomi ve Uluslararası İlişkiler Bakanı L.W.L Pauli'nin 10 tasarımcı, 15 işadamıyla katıldığı etkinlik sırasındaki görüşmeler sonrasında yaptığı açıklamalar, Galata Köprüsü'nün Hollanda ile Türkiye arasında iş bağlantılarına da sahne olduğunu ortaya koydu.

Bakan, IT sektöründe ihtiyaç duydukları en az 40 bin kişilik iş gücünü Hindistan ile birlikte Türkiye'den karşılamayı düşündüklerini belirterek, "Hollanda nüfusu oldukça yaşlı. Bizim genç ve eğitimli işgücüne ihtiyacımız var. Hedefimiz tüm dünyada sadece Türkiye ve Hindistan" dedi.

Pauli, beraberindeki 15 işadamının Hollanda'ya önemli iş bağlantılarıyla döneceğini de vurguladı. Kurulmuş iş bağlantılarından biri olarak Avrupa'nın bir numaralı çevre sistemleri üreticisi firmalarından biri olan Techno Trading International'ın Albayrak Şirketler Grubu ile işbirliğini gösteren Pauli, iki firmanınn gelecekte Türkiye'de birlikte üretim yapabileceğini kaydetti. Bakan Pauli, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş ve İş Bankası ile de görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler