4 Ocak Pazartesi okullar tatil mi? Kar tatili olan iller

Türkiye'nin dört bir yanında devam eden kar yağışı nedeniyle öğrencilerin en çok merak ettiği  "Okullar tatil mi" sorusunun yanı oldu. Peki okulların tatil edildiği il var mı, illerde son durum nedir, 4 Ocak Pazartesi okullar tatil mi? Detaylar haberimizi

4 Ocak Pazartesi okullar tatil mi? Kar tatili olan iller

Türkiye'nin dört bir yanında devam eden kar yağışı nedeniyle öğrencilerin en çok merak ettiği  "Okullar tatil mi" sorusunun yanı oldu. Peki okulların tatil edildiği il var mı, illerde son durum nedir, 4 Ocak Pazartesi okullar tatil mi? Detaylar haberimizin devamında

Türkiye'nin birçok ilinde günlerdir kar yağışı zaman zaman oldukça etkili oluyor. Geçtiğimiz hafta kar yağışı nedeniyle okullarda kar tatili duyuruları ard arda gelmişti. Peki bu hafta ne olacak , yarın okullar tatil mi?

okullar-tatil-mi-002.jpg

Pazar günü itibariyle Türkiye'de yanlızca bir ilde 4 Ocak Pazartesi gününde okulların tatil olacağına dair bir duyuru yapıldı. Ancak kar yağışının devam ettiği bir çok ilde öğrencilerin gözü kulağı illerinin valiliklerinden yapılacak açıklamaya dönmüş durumda. Türkiye'de şuanda kesinleşmiş olarak Giresun'un tamamında, Samsun'un Alaçam, Ayvacık, Bafra, Çarşamba, 19 Mayıs, Salıpazarı, Terme, Tekkeköy, Yakakent ilçelerinde, Artvin'in Borçka, Arhavi ve Hopa ilçelerinde, Bartın'da ise okullar 4 Ocak Pazartesi ve 5 Ocak Salı günü için tatil edildi. Tatilin ilk ve orta dereceli okullar için geçerli olduğu bilgisine yer verildi. 

Tatil haberleri ardarda gelmeye başladı. İşte son dakika gelen kar tatili haberleri;

Tekirdağ'da Şarköy ve Marmara Ereğlisi dışında kalan 9 ilçede kar yağışı sebebiyle 4 Ocak 2016 Pazartesi günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi. Ayrıca, Kapaklı ilçesinde kar yağışı nedeniyle hamile ve engelli olan devlet memurlarının da bir gün süreyle idari izinli sayılacağı açıklandı.

Siirt Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açılamada, merkez, Pervari, Şirvan, Baykan, Eruh, Kurtalan ve Tillo ilçesine bağlı kapalı köy yolları ile taşımalı eğitim kapsamında bulunan köylerde, 4 Ocak 2016 tarihinde bir gün süreyle okulların tatil edildiği bildirildi.

Edirne'de yoğun kar yağışı nedeniyle yarın okullar tatil edildi. Kentte sabah saatlerinde başlayan ve gün boyu etkisini sürdüren yoğun kar yağışı, başta Edirne merkez olmak üzere Havsa,Lalapaşa,Süloğlu,Keşan,Meriç ve Uzunköprü ilçelerinde, Enez ve İpsala ilçelerinde de sadece taşımalı eğitim öğrencileri için temel eğitim ve orta öğretim okulları ile kurumlarında bir gün süreyle tatil edildi.

Van Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kentte etkili olan kar yağışının ardından il genelindeki ilk ve orta dereceli tüm okulların 4 Ocak 2016 Pazartesi günü için tatil edildiği bildirildi.
Bitlis'te etkili olan kar yağışının beraberinde getirdiği olumsuz hava şartları nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerde ilköğretim ve liseler 04 Ocak 2016 Pazartesi günü için tatil edildi.

Zonguldak Valisi Ali Kaban, 4 Ocak 2015 günü eğitim-öğretimin bir gün tatil edildiğini duyurdu.

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde üç gündür etkili olan kar yağışının ardından meydana gelen buzlanmanın bazı olumsuzlukları beraberinde getirdiği ifade edildi.  Açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle Çamaş, Çatalpınar, Fatsa, Gülyalı, Kabadüz, Korgan ve Perşembe ilçelerinde 4 Ocak Pazartesi eğitim ve öğretime ara verildiği ifade edildi.

Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, eğitime Sürmene, Hayrat, Çaykara, Köprübaşı, Dernekpazarı ilçelerinde 4 Ocak Pazartesi, Of ilçesinde ise 4-5 Ocak'ta ara verildiği belirtildi.Açıklamada, Arsin ilçesinde taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda da eğitime yarın ara verildiği, diğer ilçelerde ise eğitim öğretime devam edileceği, taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda gerekli önlemlerin alındığı kaydedildi.

Hava nasıl olacak?

Meteorolojiden edinilen bilgilere göre kar yağışı ülkenin orta ve doğu kesimlerinde devam gelecek 5 gün boyunca azalarak devam edecek. Doğu Karadeniz ve Marmara'da ise yağmur etkili olacak. 

İşte 5 günlük hava tahmini

 

okullar-tatil-mi-001.jpg

Bugün hava durumu nasıl?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının Akdeniz ile İç Anadolu'nun güneyinde 1 ila 3 derece artacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, Marmara, Akdeniz ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege, Doğu Karadeniz kıyılarında güney; Marmara'nın kuzeydoğusunda kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde kar yağışlı 1

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor 10

Adana: Parçalı ve az bulutlu 11

Antalya: Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde batısı, gece saatlerinde il geneli yağmurlu 13

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 5

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 5

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu -10

Diyarbakır: Parçalı yer yer çok bulutlu -1

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam