4 kişiyi öldürdü pişmanım dedi

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde, miras anlaşmazlığı yüzünden kardeşini, yengesini ve iki yeğenini öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 54 yaşındaki Yakup Yıldız 'ın yargılanmasına başlandı. Kardeşini miras anlaşmazlığı yüzünden, yengesini ve iki yeğenini ise cinn

4 kişiyi öldürdü pişmanım dedi

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde, miras anlaşmazlığı yüzünden kardeşini, yengesini ve iki yeğenini öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 54 yaşındaki Yakup Yıldız 'ın yargılanmasına başlandı. Kardeşini miras anlaşmazlığı yüzünden, yengesini ve iki yeğenini ise cinnet geçirdiği için öldürdüğünü ileri süren sanık, işlediği cinayetlerden dolayı pişman ve üzgün olduğunu söyledi. 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis isteniyor.

Mahkeme heyeti, sanığın akli durumuna ilişkin raporun hazırlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Yıldız için 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis isteniyor.Batakköy Mahallesi'nde, geçen yıl 29 Aralık'ta babadan miras kalan gayrimenkuller yüzünden, aralarında anlaşmazlık bulunan kardeşi Erol Yıldız (46), eşi Hanife (45), kızları Özlem (20) ve Elif'i(10) tabancayla vurarak öldüren Yakup Yıldız, Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Duruşmaya sanık Yıldız ile avukatı Özgür Üstündağ katıldı. Öldürülen ailenin çocukları Metin ve Aytaç Yıldız duruşmaya gelmedi.

Uzun süre yurt dışında yaşadığı için savunmasını sözlü yapamayacağını ifade eden Yıldız, 2 sayfalık yazılı savunmasının yer aldığı dilekçeyi mahkeme heyetine sundu. Yıldız, cinayetleri işlediğinden dolayı üzgün ve pişman olduğunu belirtti.

Sanık avukatı Üstündağ ise müvekkilinden vekaletnameyi yeni aldığını, ayrıntılı savunmalarını dosyayı inceleyip sanıkla görüştükten sonra bildireceklerini kaydetti. Müvekkilinin psikolojik durumu nedeniyle Hollanda'dan malulen emekli olduğunu kendisine ifade ettiğini dile getiren Üstündağ, "Buna dair belgelerde sunmak istiyoruz. Ancak bu aşamada akli ve psikolojik durumu konusunda hiç olmazsa bir ön rapor aldırılmasını talep ediyoruz. Olay normal bir olay değildir. Müvekkilimin akli durumunun tespitini talep ediyoruz." dedi.

"CİNNET GEÇİRDİM"

Sanık avukatının talebi üzerine mahkeme başkanı, sanığa Hollanda'da geçirdiğini iddia ettiği rahatsızlığını sordu. Hollanda'da çalıştığı işyerinde zaman zaman düştüğünü, unutkanlık ve baş dönmesinin olduğunu ileri süren Yıldız, rahatsızlığı nedeniyle iş yerinden alındığını ve malulen emekli edildiğini öne sürdü. Yıldız, Hollanda'da bulunan raporlarını avukatına ulaştırılmasını sağlayacağını dile getirdi.

Üye Hakim Mahir Veli de sanığa kardeşini öldürdükten sonra yengesini ve yeğenlerini neden öldürdüğünü sordu. Babadan kalan miras yüzünden kardeşiyle anlaşamadığını söyleyen Yıldız, şunları söyledi: "Olay günü kardeşim üzerime yürüdü. Onu öldürdükten sonra kendimi kaybettim. Diğerlerini de öldürdüm. Cinnet geçirdiğim için evi de yakmaya kalktım. Olaydan sonra silahı kafama dayayıp tetiği çektim. İntihar etmek istemiştim. Ancak kurşunum bitmişti."

 

Mahkeme heyeti, sanığın akli durumunun tespiti için Sakarya Adli Tıp Kurumu Şube Müdürlüğü'ne sevk edilmesine karar verdi.

Duruşma, müştekiler Metin ve Aytaç Yıldız'a şikayet ve delillerinin sorulması için yazılan talimat yazılarının beklenmesi, sanık avukatına dosyayı incelemesi için süre tanınması ve sanık ve avukatının sanığın akli durumuna ilişkin akli veya psikolojik durumuna ilişkin tedavi gördüğüne dair belgeleri veya bu belgelerin nereden celp edileceğine dair bilgileri mahkemeye bildirmeleri için ileri bir tarihe ertelendi.

4 KİŞİNİN KATİL ZANLISI, HOLLANDA'YA GİDERKEN HAVALİMANINDA YAKALANMIŞTI

Batakköy Mahallesi'ndeki olayda, Hollanda'dan gelen Yakup Yıldız, babadan miras kalan gayrimenkuller ve 7 bin Euroluk alacak yüzünden çıkan tartışma sonucu, kardeşi Erol Yıldız'ın, eşi Hanife, kızları Özlem ve Elif''i tabancayla vurarak öldürdüğü iddia ediliyor. Yıldız, evi benzin dökerek yakmak istedikten sonra kaçmıştı. Öldürülen ailenin Antalya'da okuyan üniversite öğrencisi çocukları Metin Yıldız'ın sabah saatlerinde eve gelmesi üzerine ortaya çıkan cinayetlerin ardından, yapılan araştırma sonucunda Yıldız, aynı gün Hollanda'ya kaçmak isterken İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yakalanmıştı.

Cumhuriyet savcısı tarafından hazırlanan iddianamede sanık Yakup Yıldız hakkında, "Tasarlayarak bir suçu gizlemek için öldürme, çocuğu ve bedenen kendisini savunamayacak kimseyi tasarlayarak öldürme, geceleyin konutta silahla yağma, yakarak mala zarar verme, geceleyin silahlı olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme, ruhsatsız tabanca ve mermi taşımak ve bulundurmak, zincirleme tehdit" gibi suçlardan, 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis isteniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam