300 metrelik uçuruma yuvarlandı hayata yeniden döndü

Ordu'da 300 metrelik uçuruma yuvarlanan kadın geçirdiği 2 ameliyatla adeta yeniden doğdu.

300 metrelik uçuruma yuvarlandı hayata yeniden döndü

Ordu'da 300 metrelik uçuruma yuvarlanan kadın geçirdiği 2 ameliyatla adeta yeniden doğdu.

İstanbul'dan gezmeye geldiği memleketi Ordu'nun Aybastı İlçesi'nde yaklaşık 1 ay önce fındık bahçesinde gezerken 300 metrelik yamaçtan yuvarlanan 56 yaşındaki Hamide Çetin, geçirdiği 2 ameliyatın ardından adeta hayata yeniden döndü. 

İstanbul'dan memleketi Ordu’ya gelen 56 yaşındaki 2 çocuk annesi Hamide Çetin fındık bahçesinde gezinirken ayağının kayması sonucu yaklaşık 300 metrelik yamaçtan yuvarlandı. Sabah saatlerinde gittiği fındık bahçesinden geri gelmediğini gören komşuları Hamide Çetin’i aramaya çıkarken kendisini dere kenarında ağır yaralı olarak buldular. Yaklaşık 6-7 saat yaralı vaziyette dere kenarında kalan Hamide Çetin, önce Ordu Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken burada ameliyatı riskli görüldü. Aile daha sonra tedavi için İstanbul ve Samsun'daki hastanelere müracaat ederken, buradaki doktorlar da hastayı kaybetme yada yüksek felç riski taşıdığını ifade ettiler. 
Hamide Çetin’in oğlu Volkan Çetin annesinin durumu ile daha sonra Trabzon'daki Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne başvurdu. Hastanenin Nöroşirürji Servisi'nde aynı risklere rağmen Hamide Çetin, 2 ameliyat geçirirken, hasta sağlığına kavuştu.


Volkan Çetin, çok zor bir süreç atlattıklarını belirterek "Annemizi İstanbul’dan hava alması için İstanbul’a gönderdik. Ordu’da bahçeli evimiz vardı. Bahçede yürürken ayağı kayıp dengesini kaybederek yaklaşık 300 metrelik yamaçtan yuvarlanıyor. Sabah saat 10.00 civarlarında gitmiş, geri gelmeyince komşularımız merak edip aramaya başladılar. Daha sonra annemi sesinden buldular. Saat 15.30 sıralarında yaralı halde buluyorlar. Ordu Devlet Hastanesi'nde bir süre tedavi gördü. İstanbul’da bir çok hastaneye başvurduk. Yüzde 80-90 felçli kalabileceği gerekçesiyle ameliyat sorumluluğunu alamadılar. İstanbul gibi metropol bir şehirdeki hastanelerin çoğunda hocalar bu ameliyata girmek istemedi. Samsun ve Ordu'da da aynı cevapları aldık. Hastayı hem kaybetme riski vardı hem yüzde 80-90 felç kalma riski vardı. Çünkü boynundan çok darbe almıştı. Son olarak KTÜ Farabi Hastanemize geldik burada Ertuğrul hocamız riski göze alarak iki başarılı ameliyat gerçekleştirdi. Şu anda annemin durumu iyi. Yürüyüp, konuşup yemeğini rahatça yiyebiliyor” dedi.

KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Beyin Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ertuğrul Çakır, ameliyatın başarılı geçtiğini belirtirken, aynı hastanede görev yapan Araştırma görevlisi Dr. Mehmet Aktoklu da “Hasta bize yüksekten düşme neticesinde geldi. Boynunda hem kırıklar hem de kaymalar vardı. Önce boynun ön bölgesinde sonrasında arka kısmından ameliyat ettik. Şu an durumu iyi. Ameliyatı risk taşıyordu. Omuriliğin üzerine yapılan bir ameliyat idi dolayısıyla sıkıntı yaşayabilirdi çok şükür hiç birisi başımıza gelmedi” diye konuştu.

Hamide Çetin de tüm yaşadıklarına rağmen hayatta kaldığı ve sağlığına kavuştuğu için doktorlarına duacı olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler