3 Liralık Çakmağa 9 Bin Lira Verdi

Bursa'da köydeki tarlasını sattıktan sonra borçlarını ödemek için şehir merkezine gelen 54 yaşındaki Ali Neydim dolandırıcıların kurbanı oldu.Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Dere köyde kahvehane işleten Ali Neydim (54), tarlasını satıp bankalara olan bor

3 Liralık Çakmağa 9 Bin Lira Verdi

Bursa'da köydeki tarlasını sattıktan sonra borçlarını ödemek için şehir merkezine gelen 54 yaşındaki Ali Neydim dolandırıcıların kurbanı oldu.

Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Dere köyde kahvehane işleten Ali Neydim (54), tarlasını satıp bankalara olan borcunu ödemek için şehir merkezine geldi. Neydim, Korupark mevkiinde yürüdüğü sırada yanına gelen kimliği belirsiz 2 kişi, altın çakmak sattıklarını söyleyip pazarlık yaptı.

Şüphelilerden biri, "Bu çakmağın fiyatı 6 bin 500 lira" diyerek senaryo gereği diğer şüpheliye 4 bin 500 lira vererek çakmağı aldı. Pazarlığı gören Neydim şüphelilerin yanına gelerek ucuz olan altınlardan almak istediğini söyledi. Neydim, 2 adet çakmak için şüpheliye 9 bin lira verdi.

Bir süre sonra altınları bozdurmak için gittiği bankadan çakmakların sahte olduğunu öğrenen Neydim, büyük şaşkınlık yaşadı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Emek Polis Merkezi'ne gelerek olayla ilgili ifade veren Neydim, "Bunlar yanıma yaklaştı. İran'dan kaçak ucuz fiyattan külçe altın görünümlü çakmak getirdiklerini söylediler.

Şüphelilerden birisi, 'Ben kuyumcuyum. Bu çakmak altın. Fiyatı 6 bin 500 lira' dedi. 4,5 bin liradan bir çakmak aldı. Ben de 2 adet çakmak aldım. Sonra sahte olduğunu öğrendim. Malımı satmıştım. Bankalara borç ödemek için gidiyordum. Bu şerefsiz, dinsiz, imansız kişiler beni dolandırdı" dedi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, külçe altın görünümlü sahte çakmakları "altın" diye 90 bin liraya satan dolandırıcıların yakalanması için soruşturma başlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler