‘3 kez tecavüze uğradım’

44 gün boyunca bir evde tutularak tecavüze uğrayan 16 yaşındaki G.H. kız yurduna gönderilirken, ablası N.H. kendisinin de aynı şeyleri yaşadığını belirterek, kardeşimi kurtarın diye haykırdı Balıkesir’de 44 gün boyunca bir evde tutulup tecavüze uğrayan 16

‘3 kez tecavüze uğradım’
44 gün boyunca bir evde tutularak tecavüze uğrayan 16 yaşındaki G.H. kız yurduna gönderilirken, ablası N.H. kendisinin de aynı şeyleri yaşadığını belirterek, kardeşimi kurtarın diye haykırdı
 
Balıkesir’de 44 gün boyunca bir evde tutulup tecavüze uğrayan 16 yaşındaki G.H kız yurduna gönderilirken, 2 defa ifadeleri alınıp serbest bırakılan 3 şüpheli ve baba İ.H önceki gece tutuklandı.
 
G.H’nin ablası N.H.“Evlenmeden önce ailemin evinde, kendi odamda 3 kere tecavüze uğradım. Bizi satan babam mıydı, annem miydi bilmiyorum ama ben çok çektim, kurtuldum. Kardeşimi ne olur kurtarın” dedi.
 
‘3 kez tecavüze uğradım’
“Evlenmeden önce ailemin evinde, kendi odamda 3 kere tecavüze uğradım. Çığlıklarımı ne avluda oturan annem, ne yan evde oturan babannem, ne karşı evde oturan halam duydu. Bizi satan babam mıydı, annem miydi bilmiyorum ama ben çok çektim, kurtuldum. Kardeşimi ne olur kurtarın...” Bu cümleler günlerdir yaşadığı dram ile Türkiye’nin gündemine oturan 16 yaşındaki zihinsel engelli G.H’nin ablası N.H’ye ait. Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Narlı köyünde 16 yaşındaki zihinsel engelli G.H’nin 44 gün bir evde kilitlenerek tecavüze uğradığı tespit edildi. Eve düzenlenen operasyonla gözaltına alınan T.S.(38), Ö.Y. (49), A.Y (40) geçen günlerde 2 kez gözaltına alınıp serbest bırakıldı. Mağdur G.H ise sağlık kontrolü için götürüldüğü Edremit Devlet Hastanesi’nden sonra yetiştirme kız yurduna teslim edildi. G.H’nin ikinci defa ifadesine başvurulduğunda şüpheli listesine babası İ.H eklendi. Geçen Salı günü gözaltına alınan, Çarşamba günü serbest bırakılan baba İ.H ve diğer 3 şüpheli, savcılığın yeniden itiraz etmesinin ardından önceki gece tutuklandı ve dün cezaevine gönderildi.
 
‘Kaçardı ama dönerdi’
Mahallede tüm gözler G.H’nin yaşadığı mavi kapılı evde. Evin yan komşusu G.H’nin babannesi, karşı komşusu halası, sokaklarında oynayan çocuklar ise kuzenleri, yeğenleri. G.H.’nin dramını fark etmeyen 90 yaşındaki babannesi E.H  şöyle konuştu:
 
“Rezil kepaze olduk tüm köye. Eksikleri gedikleri neydi de kaçıp duruyorlardı. Anneleri de kaçtı bunların, neymiş para yokmuş. Her evde olur bunlar. Benim oğlum saf bir çocuktur. Hiçbirinin akli dengesi yerinde değil ki. Benim torun çok kaçtı ama akşama dönerdi. İlk defa aylardır yok, eğer suçlu oğlumsa yazıklar olsun, cezasını çeksin. Ama ben oğlumun bir şeyini görmedim.”
 
G.H’nin halası H.H ise G.H’nin kaçtığı günü şöyle anlattı: “Biz bir tanıdığımızın nikahından gelmiştik. Yeğen evden süslü püslü çıktı geldi yanımıza. Kapı eşiğinde oturduk çay içtik sonra da evlere dağıldık. Birkaç saat geçti kardeşim geldi ve kızının kayıp olduğunu söyledi. Yeğenimin akli dengesi yerinde değil. Evden hep kaçardı, jandarma geri getirirdi” dedi.
 
Komşuları aslında akrabaları olan İ.H’nin yaşadıklarını 16 yaşındaki kız çocuğunun zihinsel engelinden kaynaklanan davranış bozukluğu olarak değerlendirirken köy esnafı babanın kızlarına yıllardır çok çektirdiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler