3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü

 Trabzon'da 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü kapsamında, geniş kapsamlı yürüyüş organize edilecek. Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, fiziksel aktivite ve egzersizin bireyin sağlığını koruyan ve geliştiren, yorgunluğa ve hastalıklara

3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü

 

Trabzon'da 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü kapsamında, geniş kapsamlı yürüyüş organize edilecek.
 
Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, fiziksel aktivite ve egzersizin bireyin sağlığını koruyan ve geliştiren, yorgunluğa ve hastalıklara karşı direncini artıran çok önemli bir faktör olduğu bildirildi.
 
Açıklamada, günümüzde toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olması, fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesinin, toplumda obezite, kalp damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artıran önemli nedenlerden biri olduğu belirtildi.
 
Fiziksel hareketsizliğin, dünya genelindeki ölümlerin önde gelen dördüncü risk faktörü olarak belirlendiği ifade edilen açıklamada, bu nedenle Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı'nın amaçlarından birisinin toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi olduğu vurgulandı.
 
Şişmanlığın ve şişmanlığın neden olduğu sağlık sorunlarının önlenmesi için çocukluktan itibaren hayat boyunca gayret edilmesi gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
"Sağlıklı beslenme ile birlikte oyun, spor ve açık hava aktiviteleri gibi çeşitli fiziksel aktivitelere önem verilmelidir. Yetişkinler için günde en az 30 dakikalık tempolu aktiviteler, çocuklar için ise günde 60 dakikalık tempolu fiziksel aktivite yapması önerilmektedir. Fiziksel aktivitenin türü seçilirken bireyin yaşı, cinsiyeti, sağlık durumu, fiziksel uygunluğu, vücut ağırlığı, istekliliği gibi faktörler göz önünde bulundurulmalıdır."
 
Öte yandan, toplumda düzenli ve yeterli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılması açısından organize edilen geniş katılımlı yürüyüşün, 3 Ekim Çarşamba günü saat 16.00'da Ayasofya sahil yürüyüş yolunda gerçekleştirileceği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam