3 Aralık Dünya Engelliler Günü Bartın’da Kutlandı

Bartın'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlamaları kapsamında Türkiye Sakatlar Derneği tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bu kapsamda ilk olarak Yukarı Çarşı'da bulunan dernek binasından Cumhuriyet Alanına kadar yürüyüş yapıldı. Dernek üyelerini

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Bartın’da Kutlandı

Bartın'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlamaları kapsamında Türkiye Sakatlar Derneği tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Bu kapsamda ilk olarak Yukarı Çarşı'da bulunan dernek binasından Cumhuriyet Alanına kadar yürüyüş yapıldı. Dernek üyelerinin katıldığı yürüyüşte, Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Özdemir siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar da hazır bulunarak engellilere destek verdiler. Cumhuriyet Alanında gerçekleştirilen törende Sakatlar Derneği Bartın Şubesi tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumu yapıldı. Sunumun ardından konuşan Dernek Başkanı Ferit Kurulan, "Engelliler sosyal ve siyasi katılımda olduğu kadar ulaşım, istihdam ve eğitim alanlarında da toplumun diğer kesimleriyle eşit koşullara sahip değildir. 1992 yılından bu yana engellilere ve haklarına yönelik olumlu bazı gelişmeler yaşanmıştır. Yine Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda kabul edilen ve ülkemizin de onayladığı "Engellilerin Hakları Sözleşmesi" bu alanda atılan en önemli adımlardan birisi olmuştur. Ülkemizdeki mevzuat kısmen bu sözleşme hükümleri çerçevesinde yenilenmiştir. Yaşanan bu gelişmeler, bizleri sevindirmektedir. İçinde bulunduğumuz koşullar düşünüldüğünde ihtiyaçlarımız bakımından henüz istediğimiz düzeye ulaşamadığımız da bir gerçekliktir. Bizler hep söylediğimiz bir gerçekliği bir kez daha, hayat buluncaya kadar tekrarlamaya devam edeceğiz. İnsanca, onurlu ve barış içinde bir yaşam istiyoruz" dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Bartın’da Kutlandı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Bartın’da Kutlandı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Bartın’da Kutlandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler